ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πέντε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο την οικονομία, την απασχόληση, αλλά και τον τομέα της υγείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, αναβαθμίσεις υπουργών, στελέχωση κενών θέσεων, καθώς και εισαγωγή νέων προσώπων.

Στόχος του Πρωθυπουργού, είναι η αξιοποίηση των 72 δις ευρώ, από τους κοινοτικούς πόρους, η ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας και η στήριξη απασχόλησης και εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης(Πρώην Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής), αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών, και αναλαμβάνει το σχεδιασμό αξιοποίησης, των κονδυλίων από το ταμείο ανάκαμψης.
  • Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, αφήνει το χαρτοφυλάκιο βιομηχανίας, στον Άδωνη Γεωργιάδη, και αναλαμβάνει τις ιδιωτικές επενδύσεις της χώρας, που είναι καθοριστικές για την πορεία της οικονομίας, αλλά και τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Στο Υπουργείο Εργασίας, εντάσσεται ως εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός, ο καθηγητής Οικονομικών, Πάνος Τσακλόγλου, με αντικείμενο την κοινωνική ασφάλιση.
  •  Στο Υπουργείο Υγείας  δημιουργείται νέα θέση Υφυπουργού για την ψυχική Υγεία, όπου αναλαμβάνει η βουλευτής Ζωή Ράπτη.
  • Ο βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς ,αναλαμβάνει την θέση  του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με κύρια αρμοδιότητα την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο