Η ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας και έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στους 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από τα σημερινά δεδομένα, τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επίσης, τα 9 είναι εισαγόμενα κρούσματα, τα 22 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, άλλα 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ακόμη, 1 κρούσμα συναντάται στην Αρκαδία, 1 στη Δράμα, 2 στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, 18 στον Έβρο, συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Άλλα 2 κρούσματα εντοπίζονται στην Ημαθία, τα 8 στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre, τα 8 στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους.

Επίσης 6 κρούσματα βρέθηκαν στη Μαγνησία, από τα οποία τα 4 συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Πιερία, 1 στην Καστοριά, 1 στην Κέρκυρα, 2 στην Κοζάνη, 1 στις Κυκλάδες, 1 κρούσμα στην Πέλλα, τα 2 στη Χαλκιδική και τέλος 1 στα Χανιά.

Από τον συνολικό αριθμό, τα 1.349 δηλαδή το 27.1%, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 δηλαδή το 49.8% θεωρούνται σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μέχρι στιγμής, 13 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ(Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 3 από αυτούς  είναι γυναίκες και αφορά το 23.1%, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες.

To 69.2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Μέχρι στιγμής, 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε, ένας επιπλέον 1 θάνατος και έτσι ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται στην χώρα μας στους 210.

Οι 67 από αυτούς ήταν γυναίκες και αφορούσε το 31.9%, ενώ οι υπόλοιποι ήταν άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.

Πηγή Πληροφοριών: ΕΟΔΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο