ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων από τα μεσάνυχτα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πάρο, Μύκονο και άλλες περιοχές, είναι μέσα στα έξι μέτρα προστασίας, κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού, που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Αναστολή όλων των εκδηλώσεων, για την φετινή ΔΕΘ(Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), όπου επρόκειτο να ξεκινούσε στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Από αύριο και μέχρι τις 23 Αυγούστου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος(μπαρ & εστιατόρια), θα κλείνουν στις 12 το βράδυ, μέχρι και τις 7 το πρωϊ. Το μέτρο ισχύει για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας. Επίσης στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.
  • Στα χερσαία σύνορα, από 17/08, χρειάζεται αρνητικό Test, σε όσους θα θελήσουν να μπουν στην χώρα και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Έλληνες πολίτες, αλλά και αυτούς που έχουν άδεια νόμιμης παραμονής στην χώρα μας.
  • Στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, από τις 16 του μήνα θα μπαίνει Πλαφόν, σε όσους εισέρχονται στην χώρα μας, μέχρι και 750 άτομα την ημέρα.
  • Από τις 17 του μήνα, όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, οι πτήσεις από  Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να έχουν αρνητικό μοριακό Test, που θα έχει γίνει τουλάχιστον 72 ώρες νωρίτερα.
  • Σε όλη την χώρα αναστέλλεται κάθε εκδήλωση που οι συμμετέχοντες θα ήταν όρθιοι και σε συναυλίες και παραστάσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο