10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΘΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ(ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ)

ΓΡΑΦΕΙ, Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Η έλλειψη σωστή ποσότητας νερού, η έλλειψη σωστής διατροφής, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες τροφών, η αύξηση θερμοκρασίας, η ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η κατάχρηση ουσιών, μπορεί να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα σου, με αναμενόμενο αποτέλεσμα την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση.

Οι 10 τρόποι, για να προλάβεις μια τέτοια είδους κατάσταση, ή να την αντιμετωπίσεις έγκαιρα, είναι:

  1. Η ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ Ή Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΠΟΧΗΣ

Λαμβάνεις την επαρκής ποσότητα νερού καθημερινά, που συστήνουν οι γιατροί(απαραίτητη έως και 2 λίτρα). Όταν γυμνάζεσαι ή κάνεις κάποια δύσκολη εργασία, που σε κάνει να ιδρώνεις τακτικά, τότε μπορεί η ποσότητα νερού να αυξηθεί. Όχι όμως υπερβολές, γιατί επηρεάζεται αρνητικά η λειτουργία των νεφρών. Όλα με μέτρο και πάντοτε, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.

  • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

Στην περίπτωση που δεν προλαβαίνεις να λάβεις την απαραίτητη ποσότητα νερού-εντός της ημέρας-, συμπληρώνεις την διατροφή σου με τους ενυδατικούς παράγοντες τροφών: επαρκής ποσότητα φρούτων και λαχανικών εποχής, όπως: ροδάκινα, μούρα, αγγουράκια, ντομάτες, πιπεριές, πράσινο τσάϊ, κλπ.

Η συχνή χρήση καφέ και αναψυκτικών, αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

  • ΤΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΕΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Χρησιμοποίησε για την ενυδάτωση του δέρματός σου(καθημερινά) κρέμες πλούσιες σε υαλουρονικό οξύ. Αυτός ο παράγοντας θα συγκρατήσει στα κύτταρά σου την απαραίτητη ποσότητα νερού, ώστε νε επέλθει η ο πλήρης ενυδάτωση. Επίσης κάνε χρήση της ενυδατικής κρέμας τζελ στο πρόσωπό σου, πάνω από τον ορό.

  • ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΑΣΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ

Για extra ενυδάτωση, κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους, χρησιμοποίησε ενυδατική μάσκα περιποίησης, έστω και μια φορά την εβδομάδα. Το καλοκαίρι, μπορείς έως 2 φορές την εβδομάδα, να εφαρμόσεις την συγκεκριμένη μάσκα, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες και θρεπτικά συστατικά, για ένα υγιές δέρμα.

  • ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟ ΣΠΡΕΪ ΕΝΥΔΆΤΩΣΗΣ

Όταν βρίσκεται αρκετές ώρες κάτω από την έκθεση του ήλιου και των επιβλαβών ακτινοβολιών του για την επιδερμίδα σου, έχε στην τσάντα σου το απαραίτητο σπρέϊ ενυδάτωσης, για τους Τονωτικούς Ψεκασμούς Δροσιάς.

  • ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια, χαρακτηρίζεται ως η πιο ευαίσθητη, καθώς εκεί το δέρμα είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο, από κάθε άλλη περιοχή του σώματός σου. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, εκεί συγκρατιόνται λιγότερες ποσότητες φυσικής υγρασίας και ελαστικότητας. Πάλι η κρέμα σε μορφή τζέλ, θα κάνει το θαύμα. Εφάρμοσέ την, πρωϊ και βράδυ.

  • ΚΑΝΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ(ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ)

Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο, η ποσότητα ενυδατικής κρέμας που θα εφαρμόσουμε πάνω στο δέρμα μας, γιατί αν δεν είναι η ενδεδειγμένη, τότε θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Εφαρμόζουμε καθημερινά μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας πάνω στην επιδερμίδα μας, αφότου πρώτα την έχουμε καθαρίσει αρκετά καλά. Έτσι θα πετύχουμε την απαραίτητη απορρόφηση και την ανάλογη ενυδάτωση.

Αν εφαρμόσεις μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας, τότε όχι μόνο δεν θα απορροφηθεί, αλλά δεν θα υπάρξει και η σχετική ενυδάτωση και το χειρότερο…. να σου κάνει κατακράτηση νερού στα κύτταρά σου, με κύρια συνέπεια την απώλεια του νερού από το δέρμα σου και την άμεση αφυδάτωση.

Η χρήση μεγάλων ποσοτήτων πούδρας, πάνω στην επιδερμίδα σου, μπορούν να σου αφυδατώσουν ακόμη περισσότερο το δέρμα σου. Γι’ αυτό όσο λιγότερη ποσότητα, τόσο και καλύτερα.

  • Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΡΕΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η επιλογή της ενδεδειγμένης κρέμας του προσώπου σου, δεν εξαρτάται πάντοτε από την ηλιακή επίδραση, αλλά από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Έτσι στην περίπτωση που έχεις λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποιείς αυτομάτως ένα ενυδατικό σέρουμ, σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ, αφού και αυτός ο τύπος δέρματος μπορεί να αφυδατωθεί, στην προσπάθειά του να ανταπεξέλθει, μπορεί να παράξει περισσότερο σμήγμα.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, τότε χρειάζεσαι την ενυδατική κρέμα που περιέχει βιταμίνες Α, Ε, σε συνδυασμό με υαλουρονικό  και γλυκολικό οξύ. Έτσι αυτός ο συνδυασμός κρέμας και πλούσιων συστατικών, μπορεί να σου φαίνεται βαρείς, αλλά αυτόν χρειάζεται η επιδερμίδα σου, για να επιτύχει την πλήρη ενυδάτωση που απαιτείται.

Στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε χρειάζεσαι κρέμα με λακτοβονικό οξύ, μια αντιοξειδωτική ουσία, με υψηλή ενυδατική δράση.

Στην περίπτωση όμως που έχεις μεικτή, τότε κάνεις μια επιλογή κρέμας, που να περιέχει υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με οξέα φρούτα.

  • Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ

Συνήθως υπάρχει πιο παχιά στιβάδα και άρα θα πρέπει να επιλέξεις κρέμες, με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες, όπως π.χ. λανολίνη και οξέα φρούτων, ώστε να επέλθει η πλήρης ενυδάτωση.  Απέφυγε τα συχνά ντους με πολύ ζεστό νερό, αφού αυτή σου η κίνηση, μπορεί να αποβεί μοιραία, καταστρέφοντας τα λιπίδια του δέρματός σου.

  1.  ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ(….ΈΤΣΙ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΚΜΗ)

Μην χρησιμοποιείς αρκετά καλλυντικά προϊόντα στην επιδερμίδα σου(ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες), καθώς αυτή σου η κίνηση μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματός σου και να προκληθεί έκκριση σμήγματος και νεκρών κυττάρων. Η χειρότερη συνέπεια που θα μπορούσε να σου συμβεί, είναι η εμφάνιση της ακμής.

Άν δεν είναι εγκεκριμένα να καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιείς, τότε όχι μόνο δεν θα πετύχεις την απαραίτητα ενυδάτωση, αλλά στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούσαν να σου προκαλέσουν ακόμη και αλλεργίες, όπως κοκκινίλες, ξεφλούδισμα, δερματικά εξανθήματα, τοπικά δερματικά πρηξίματα  κλπ.

Πηγή Πληροφοριών: Shape.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο