ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δωρεάν η διάθεση του εμβολίου κατά του Κορονοϊού, για όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και η διάθεση μασκών, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριακός Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

Προηγήθηκε εισήγηση του Πρωθυπουργού μέσω τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποίησε με τους αρμόδιους Υπουργούς και Λοιμωξιολόγους της χώρας.

Αυτό θα συμβεί, μόλις το εμβόλιο περάσει επιτυχώς και την τέταρτη φάση των ερευνών και αφού δοθεί η έγκριση τόσο για την παρασκευή του, όσο και για την διάθεσή του.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τα εμβόλια, τόνισε στην τηλεδιάσκεψη, πως δεν γνωρίζει –μέχρι στιγμής-τις ποσότητες των εμβολίων που θα έρθουν στην χώρα μας, αλλά μόλις έρθει στην Ελλάδα, θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή μάχης, κατά της εξάπλωσης του νέου ιού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αρμόδιο Υπουργείο έχει προβεί στα συμβόλαια αγοράς, με συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία παρασκευής, με βάση της σχετικής συμφωνίας της κομισιόν.

Ύστερα από το πράσινο φως έγκρισης του εμβολίου, αναμένεται η άφιξη της πρώτης παρτίδας τον μήνα Δεκέμβριο.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

«Θα είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν, σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν ξέρω ακόμη αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα, δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στην διάθεσή μας-ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα-, αλλά όποτε κι αν έχουμε το εμβόλιο στην διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Αυτό για το οποίο δεν χρειαζόμαστε σήμερα, είναι μια κυνική, αφοριστική, μηδενιστική κριτική, που πολλές φορές τροφοδοτεί και θεωρίες και σενάρια συνωμοσίας, τα οποία θα πρέπει να αποκρούσουμε όλοι, με ευθύνη και με τον πιο ακόλουθο τρόπο.

Κατά συνέπεια ζητώ-το αυτονόητο-, όλα τα κόμματα  να τοποθετηθούν, για το αν στηρίζουν ή όχι, αυτές τις βασικές κεντρικές επιλογές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και μετά από την εισήγηση του Πρωθυπουργού στην Υπουργό Παιδείας, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές από το νηπιαγωγείο, συνεχίζοντας για τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, αλλά και του Λυκείου.

Ύστερα από σκέψεις της Υπουργού Παιδείας, η μάσκα δεν θα φοριέται στους εξωτερικούς χώρους(κατά την διάρκεια γυμναστικής), αλλά μόνο κατά την διάρκεια του μαθήματος, εντός των αιθουσών.

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την δωρεάν διάθεση μασκών, από τρεις μάσκες σε 1.350.000 μαθητές και σε 130.000 εκπαιδευτικούς.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, θα υπάρχουν διαφορετικά διαλλείματα-ανά ομάδες-, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών.

Εντός των αιθουσών που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα, θα υπάρχουν τα ανάλογα αντισηπτικά, σύμφωνα με την βοήθεια των Δήμων των περιοχών.

Τα σχολεία επρόκειτο να καθαρίζονται, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Θα δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες του ΕΟΔΥ στις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, τους εκπαιδευτικούς της χώρας, τους μαθητές και τους γονείς.

Θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση, προς τις μικρότερες ηλικίες των μαθητών, δίνοντάς τους, αναλυτικές οδηγίες χειρισμού της μάσκας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ:

Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, είτε υπό μορφής γραπτής εξέτασης, είτε υπό μορφής προφορικής, θα πρέπει οι φοιτητές να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και στους εσωτερικούς, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους των πανεπιστημίων, καθώς και στους χώρους των εστιών διαμονής.

«Όλες οι χώρες του κόσμου, ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της  επιστημονικής επιτροπής και με αυτήν συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες, σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της, να μπορεί να παρέχει στα παιδιά, την μάσκα την οποία ζητά η υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο