ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Η Ελλάδα θα υπερασπίσει εν’ ονόματι του δικαίου, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του που έκανε, στο πλαίσιο της συνάντησή του, που πραγματοποίησε με τον επίσης ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάϊκο Μάας, για την αποκλιμάκωση της έντασης, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε παράλληλα και με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας τα επιμέρους θέματα κλιμάκωσης της έντασης.

«Χρειάζεται ρωμαλέα υπεράσπιση, απέναντι στις δυνάμεις του αυταρχισμού, της παρανομίας, της αλαζονείας και της οπισθοδρόμησης. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο χρειάζεται υπεράσπιση, είτε η πρόκληση εναντίον του προέρχεται από την Τουρκία, είτε αφορά την Λευκορωσία. Προσβλέπουμε λοιπόν, στην υπεράσπισή του»! υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η συνεχιζόμενη Τουρκική παραβατικότητα εάν συνεχιστεί, θα επιφέρει συνέπειες! Η Ευρώπη είναι έτοιμη και πρόθυμη να υπερασπισθεί τα σύνορά της. Θαλάσσια και χερσαία! Η Ευρώπη, είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την ιδεολογία της! Ιδεολογία νομιμότητας, στην οποία βασίζεται και την οποία διακηρύσσει», συνέχισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός.

«Κύριος σκοπός της επίσκεψής μου, είναι η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η συνεχώς εντεινόμενη κλιμάκωση, την οποία υποχρεωθήκαμε να παρακολουθήσουμε τις τελευταίες 10 εβδομάδες, δημιουργεί σε εμάς, αλλά και σε άλλους εταίρους της ΕΕ(Ευρωπαϊκής Ένωσης) του ΝΑΤΟ, μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Χάϊκο Μάας.

«Η Γερμανία, αλλά και ολόκληρη η ΕΕ, στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας, με αίσθημα αλληλεγγύης! Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι δείγμα αποκλιμάκωσης και μία πρόθεση για διάλογο, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει το Διεθνές Δίκαιο.

Η παρούσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παιχνίδι με την φωτιά. Και η παραμικρή σπίθα, μπορεί να οδηγήσει σε μια καταστροφή!», συνέχισε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γερμανός Υπουργός, επρόκειτο να επισκεφτεί σήμερα το απόγευμα την Άγκυρα, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, μέσω των  προτάσεών του για επαρκή διάλογο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο