ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στις 7 με 14 Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να ανοίξουν τελικά τα σχολεία μέσα στον Σεπτέμβριο, σε συσχέτιση πάντοτε με τις εκτιμήσεις των επιδημιολογικών δεδομένων, που έχουν να κάνουν τόσο με την πορεία της πανδημίας, όσο και με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, έχουν αναρτηθεί στην δημοσιότητα 25 απαντήσεις, σε σημαντικά ερωτήματα των πολιτών, προκειμένου να επιλυθούν όλες οι απορίες, για την έναρξη της σχολικής- ακαδημαϊκής χρονιάς.

Πρόκειται για έναν οδηγό πληροφόρησης, των γονέων αλλά και των μαθητών, ο οποίος λύνει πολλές απορίες, κάνοντας σχετικές επισημάνσεις, για π.χ. την τήρηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, από την βαθμίδα του νηπιαγωγείου, μέχρι και το Λύκειο, στους εσωτερικούς χώρους κ.λπ.

Ο ΕΟΔΥ, θα αποστείλει ανάλογα ενημερωτικά video και στα σχολεία.

Θα γίνουν επισκέψεις γιατρών, προκειμένου οι μαθητές να έχουν από κοντά μια πλήρης άποψη για την πανδημία, λύνοντας τις περισσότερες απορίες τους.

Έκκληση από το Υπουργείο Παιδείας έγινε προς στους γονείς, για την εγγραφή των παιδιών σε ολοήμερες σχολικές μονάδες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επαφή των παιδιών, με τις ευάλωτες ομάδες των δικών τους ανθρώπων, παππούδες και γιαγιάδες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο