ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, στήριξης της ΕΕ(Ευρωπαϊκής Ένωσης) προς την Ελλάδα, για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, έστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εν αναμονή της τηλεφωνικής συνδιάλεξής της, με τον Τούρκο Πρόεδρο, τις επόμενες ημέρες.

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις της με την Τουρκία και να μιλήσει με την ΕΕ με τις δύο πλευρές, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε Συνέντευξη Τύπου Εφ όλης της ύλης που παραχώρησε, παράλληλα με την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου,- που πραγματοποιείται στην Γερμανική Πρωτεύουσα-,  των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με την λίστα των μέτρων κατά της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι :«Όλα τα μέλη της ΕΕ έχουν καθήκον, τα δικαιώματα και τα ερωτήματα που θέτουν οι Έλληνες-φίλοι μας, να τα πάρουμε σοβαρά υπόψη, για να τους υποστηρίξουμε. Εκεί όπου έχουν δίκιο».

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Οι διαφορές που υπάρχουν για την κατανομή των οικονομικών ζωνών, μένει να λυθούν από κοινού».

Στην Αθήνα εν τω μεταξύ, βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο