ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πύρινες φλόγες τύλιξαν στις 2.50 τα ξημερώματα το Σοφικό Κορινθίας, από το Βαθύ με κατεύθυνση προς τον Κόρφο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στις 10 το πρωί δόθηκε εντολή από τις αρχές, για προληπτική εκκένωση τριών οικισμών και ενός μοναστηριού, ενώ κάτοικοι και παραθεριστές-περίπου 2.000, μεταφέρθηκαν στην παραλία της περιοχής.

Οι περιοχές, στις οποίες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν είναι: Ήλιος, Ελβετικά, Κόρφος και το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

Σε ετοιμότητα ωστόσο, βρίσκονται οι ψαράδες και οι ιδιοκτήτες των σκαφών της περιοχής, προκειμένου σε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη, να προσφερθεί η κατάλληλη βοήθεια.

Με την επιχείρηση των εναέριων μέσων, από νωρίς το πρωί  η φωτιά, βρίσκεται σε ύφεση. Συγκεκριμένα, 2 ελικόπτερα Σινούκ, 2 Έρικσον, και 2 Καναντέρ, βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς.

Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι να ειπωθεί το γεγονός ότι, η κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων ήταν άμεση από το πρώτο λεπτό της ειδοποίησης.

Στον τόπο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, μετέβη ειδικό κλιμάκιο ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της έναρξής της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο