ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΑΚΡΟΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Η πλευρά της Αθήνας ωστόσο, αντιμετωπίζει την παρατεταμένη Τουρκική προκλητικότητα, με ψυχραιμία.

Η ελληνική διπλωματία, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ(Ευρωπαϊκής Ένωσης), που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Έμπρακτη αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο ή κυρώσεις; Αυτή την πρόταση αναμένεται να θέση επί τάπητος η πλευρά της Ελλάδος, προς την Άγκυρα, εν όψει των συζητήσεών της με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, με τους ηγέτες των χωρών.

«Το ζήτημα των τελευταίων 2 μηνών, είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί ψυχραιμία, εγρήγορση και ετοιμότητα, από δικής μας πλευράς. Ενεργοποίηση όλων των διπλωματικών και των άλλων εργαλείων, που έχει η Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αποτρεπτικής της δύναμης, ώστε στο τέλος αυτές οι απειλές, να σταματήσουν να εκτοξεύονται και να βρούνε την διέξοδο τους, σε μια ειρηνική διευθέτηση, μίας και μοναδικής διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», επεσήμανε αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες, με την γενική γραμματεία του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Υπουργός υποστήριξε ότι: «Η ένταση προκαλείται από την Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνει κανένας διάλογος, εάν δεν αποσυρθούν τα πολεμικά της Τουρκίας».

Εν τω μεταξύ, προηγήθηκε συνάντηση του Νίκου Δένδια στην Ν. Υόρκη,  με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτή την συνάντηση έγινε και η παράδοση επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τεκμηριώνει την έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντί να συμμορφωθεί σύμφωνα με διεθνείς υποδείξεις ηγετών, προχωρεί σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όσους πριν από έναν αιώνα, επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο Τουρκικός λαός τους έθαψε, είτε στο χώμα, είτε τους έριξε στην θάλασσα. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν, το ίδιο τίμημα σήμερα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο