ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ, ΤΗΣ ASTRA ΖENECA!

Στον πάγο έμειναν οι κλινικές δοκιμές της Γ΄ φάσης, του πειραματικού εμβολίου της Οξφόρδης, κατά του Covid-19, ύστερα από ανεπιθύμητη-σοβαρή παρενέργεια που παρουσιάστηκε σε βρετανό εθελοντή, που συμμετείχε στην όλη διαδικασία της δοκιμής.

Σύμφωνα με τους New York Times και μετά την έγκυρη πηγή αυτών,  πρόκειται για διάγνωση σοβαρής παρενέργειας στον συγκεκριμένο εθελοντή και πρόκειται για αυτή, της “εγκάρσιας μυελίτιδας”.

Οι γιατροί ωστόσο επισημαίνουν, πως πρόκειται για φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, αρκετά κοντά σε συμπτώματα υιικής μόλυνσης.

Δεν έχει ωστόσο αποσαφηνιστεί, εάν η εμφάνιση της ασθένειας, έχει άμεση συσχέτιση με το εν λόγω εμβόλιο.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης, θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία υποψήφια κατά του Covid-19. Πέρασε με επιτυχία τις δύο πρώτες φάσης των δοκιμών και έχει ήδη χορηγηθεί στο πλαίσιο των ερευνών, σε 17χιλιάδες ανθρώπους, σε Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία και Νότια Αφρική.

Η εταιρεία ωστόσο υποστηρίζει, ότι πρόκειται για κάτι το σύνηθες και ότι σταμάτησε τις κλινικές δοκιμές της, προκειμένου να επαναξιολογήσει τα δεδομένα της ασφάλειας.

Εννέα μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες-εντός και η “Astra Ζeneca”-, δεσμεύτηκαν πως είναι έτοιμες να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα επιστημονικά και δεοντολογικά πρότυπα, στον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του εμβολίου.  

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, 180εμβόλια δοκιμάζονται παγκοσμίως και κανένα δεν έχει ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές του.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται η απόφαση, για την συνέχιση του προγράμματος, των κλινικών δοκιμών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο