ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΑΚΡΟΝ-ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΓΕΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Συμφώνησαν οι δύο ηγέτες Μητσοτάκης και Μακρόν, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησής τους που είχαν στην Κορσική, για την κοινή γραμμή πλεύσης, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και την στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

 «Σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», με αυτό το μήνυμα «υπογράφηκε» η κοινή συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της», τόνισαν σε το μήνυμά τους, μέλη της  ευρω-μεσογειακής διάσκεψης στην Κορσική, με την οποία εκφράστηκε η στήριξή τους,  τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Λευκωσία.

 «Δεν είναι πια ευρωπαίος εταίρος η Τουρκία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε αντίθεση με την οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας, να κάνει την αίσθησή της.

«Είμαι χαρούμενος που βρεθήκαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαίρομαι που τον ξαναβρίσκω για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών, των 7 χωρών του Νότου, που φιλοξενεί η Γαλλία. Οι συζητήσεις μας, για την στρατηγική-εταιρική σχέση , μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας, μετά την φωτιά  της Μόριας», επεσήμανε χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γάλλος Πρόεδρος.

Η κοινή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, διήρκησε περισσότερο από 1 ώρα.

Το Σάββατο ωστόσο, στην καθιερωμένη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, στο Βελλίδειο στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, για την στρατηγική σχέση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο