ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ…“ΙΑΝΟΣ”-ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΤΥΠΑ O “ΚΥΚΛΩΝΑΣ”;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με τροπικό χαρακτήρα, αναμένεται να καταφτάσει με την επωνυμία Ιανός και θα περιλαμβάνει ακραία καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, δυνατούς ανέμους και θύελλες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό, του οποίου τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυροί άνεμοι με ισχυρές ριπές, οι οποίες φθάνουν τα 140 με 150 χιλιόμετρα, έντονες βροχοπτώσεις που δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα(πολλαπλοί κεραυνοί).

Έκτακτη σύσκεψη-διάρκειας άνω της μιας ώρας-τέθηκε, από την Πολιτική Προστασία της χώρας, προκειμένου να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μεταφορά δυνάμεων από την Βόρεια Ελλάδα, προς εκείνα τα σημεία, τα οποία επρόκειτο να πληγούν, από την εν λόγω κακοκαιρία.

«Οι επιπτώσεις του Ιανού, θα είναι παρεμφερής, με αυτές μιας ισχυρής κακοκαιρίας, όμως με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, έκταση και διάρκεια. Ενδέχεται να προκληθούν υλικές ζημιές, από τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και από προσκρούσεις αντικειμένων,  από τον δυνατό άνεμο.

Μπορεί να υπάρξουν βλάβες στις στέγες, υδρορροές, παράθυρα, αλλά και πτώσεις δέντρων και στύλων της ΔΕΗ. Ενδέχεται οι ισχυρές βροχοπτώσεις να προκαλέσουν ισχυρές πλημμύρες, σε αστικές περιοχές, σε παράκτιες περιοχές, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, εξαιτίας του υψηλού βαρομετρικού, δημιουργείται καθώς ο κυκλώνας φθάνεις την στεριά.

Ενδέχεται να υπάρξουν πρόσκαιρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στις τηλεπικοινωνίες, στην ύδρευση και στην  αποχέτευση εξαιτίας βλαβών, στα αντίστοιχα δίκτυα. Ας παραμείνουμε όμως ψύχραιμοι»! , τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • Έτσι η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από το Ιόνιο, φτάνοντας μέχρι και την Πελοπόννησο.
  • Ακολουθεί η Εύβοια και η Στεριά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ο τελευταίος Μεσογειακός Κυκλώνας, που «σάρωσε» την χώρας μας, ήταν ο «Ζορμπάς», τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο