“ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ”, ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΠΑΥΛΟΥ- «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ-ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το νέο του βιβλίο με τίτλο “ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ”, μας παρουσιάζει ο νεαρός συγγραφέας και ειδικευόμενος ιατρός της Ορθοπεδικής Κλινικής, του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» Αλεξιάδης Παύλος, καταγράφοντας και αναλύοντας τα γεγονότα που βίωσε, μέσα από την δική του προσωπική ματιά, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, για την «σκληρή» αυτή πανδημία, που κυριεύει όλους μας και έγινε πλέον μέρος της ζωής μας-, σε καθημερινό επίπεδο.

Μας μιλά ακόμη για τους Συνομωσιολόγους που προσπαθούν μέσα στην κρίση της πανδημίας, να παραποιήσουν την αλήθεια, «παρασύροντας» αφελείς πάνω σε αυτό το θέμα ανθρώπους ,όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά μας δίνει παράλληλα και συμβουλές, προκειμένου να αποφευχθεί-όσο γίνεται δυνατόν- η μετάδοση του νέου ιού.

Μας εξιστορεί ακόμη τον φόβο που ένοιωσε, όταν το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν νόσησε, καθώς υπήρχαν οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί ο ιός σε αυτόν. Τέλος μας περιγράφει την χαρά που αισθάνθηκε ως γιατρός, όταν αποσωληνώθηκε ο πρώτος ασθενείς από Covid-19, στον νοσοκομείο.

«ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ» είναι το 2ο  βιβλίο κατά σειρά, αφού προηγήθηκε το «ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ», όπου εκείνο αφορά μια ανθολογία, μέσα από την συγγραφή-συλλογή  άρθρων, από το 2013 έως και σήμερα.

  • ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ;

Τον Κορωνοϊό στην αρχή δεν τον αντιληφθήκαμε. Ακούσαμε  ότι είναι μια ασθένεια κάπου μακριά στην Κίνα. Μάλιστα ήταν τόσο μακριά, που πιστεύαμε ότι δεν θα μας άγγιζε καν.

Όσο περνούσαν οι μέρες, καταλάβαινα ότι αυτό το πράγμα γινόταν κάτι το  μαζικό και το τρομακτικό. Γινόταν γνωστό μόνον μέσα από τις ειδήσεις που μας ερχόντουσαν. Όλα αυτά τα συστατικά στοιχεία, επικαιρότητα, μαζικότητα καθώς και ο φόβος που γεννούσε αυτή η κατάσταση,  καθιστούν την παρούσα πανδημία ένα Ιστορικό Γεγονός. Σε μία εποχή, που εκτός από οικονομικές κρίσεις και μια γενικότερη παρακμή, δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο, από ιστορικής άποψης για το μέλλον.

Οπότε έτσι ξεκίνησε η ιδέα για την συγγραφή.

Το πώς  το ζούμε και  αντιμετωπίζουμε την πανδημία καθώς και τα κατάλοιπα  που αυτή θα αφήσει, σε όλους μας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ιστορία-μετά την Ιατρική είναι το Δεύτερο Πάθος μου!

Έτσι σκέφτηκα, ότι έπρεπε  να αρχίσω να καταγράφω, τις εμπειρίες που αποκόμιζα στο νοσοκομείο που εργαζόμουν.

Η συγγραφή του βιβλίου μου ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου, μετά το τέλος της καραντίνας. Νομίζαμε πως μετά την καραντίνα θα μπαίναμε σ’ ένα καλοκαίρι ελπιδοφόρο, αλλά δυστυχώς αυτό το Πληρώσαμε!

  • ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;

Αναφέρομαι στην πρώτη φάση της επιδημίας  Κορωνοϊού στην χώρα μας . Η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη, στις 25 Φεβρουαρίου του 2020. Αυτό το συμβάν, το θυμάμαι πολύ έντονα στο μυαλό μου, διότι επικράτησε πανικός μέσα στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόμουν τότε.

  • ΠΟΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ;

 Μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα οι συνοδοί  των ασθενών μπαίνανε μέσα στην κλινική και παίρνανε αλλόφρονες μάσκες, καθώς νοσηλεύτριες τρέχανε να τις  κρύψουνε. Γενικά υπήρχε ένας  έντονος αναβρασμός.

  • ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΟΣΩΛΗΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ COVID-19 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ;

Ασφαλώς ήταν ένα νέο-αν και οι σχέσεις ανάμεσα  στην ΜΕΘ  και την γενική χειρουργική κλινική ήταν πολύ στενές -παρόλα αυτά το νέο της αποσωλήνωσης τα έμαθα από τα social media, μέσω των φωτογραφιών που βλέπαμε όλοι. Ασφαλώς αισθάνθηκα χαρά, γιατί καταλαβαίνεις ότι  «Ένα Θηρίο, Ένας 4ος Ιππότης της Αποκάλυψης»-που γράφω και μέσα στο βιβλίο-, Δεν είναι  Ανίκητος. Υπάρχει Ελπίδα.

 Ήταν μια ωραία σκηνή, μέσα στην κατάθλιψη της καραντίνας.

  • ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ O COVID-19, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΙΟΣ…

Ο Κορωνοϊός και η έξαρσή του, με βρήκε σε μια κλινική γενικής χειρουργικής, σε ένα νοσοκομείο το οποίο  ήταν κέντρο αναφοράς. Ασφαλώς και υπήρχε έντονος φόβος.

Αυτό το καταγράφω στο βιβλίο μου, σε ένα συμβάν, όπου 4ρεις νοσηλεύτριες, βρέθηκαν θετικές στον ιό. Εκείνο το βράδυ έτυχε να εφημερεύω εγώ και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πανικό που επικρατούσε.

«Ο Πανικός Μεταλαμπαδεύτηκε και σε Εμάς. Μην το Μεταδώσουμε στους Γονείς μας».

Και εμείς έπρεπε να κάνουμε το test. Μιάμισι μέρα-μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα-είχαμε αγωνία, όχι τόσο για εμάς, αλλά για τους γονείς μας, μην το μεταδώσουμε. Ήταν δύσκολες ώρες.

Το ίδιο σκηνικό, συνέβη και τώρα. Δυο συνάδελφοι είχαν την ατυχία να βγούνε θετικοί. Πάλι πέρασα ένα διάστημα αγωνίας. Και φυσικά ο φόβος παραμένει.

«Ο Φόβος Δεν σε Εγκαταλείπει, σε Αυτές Τις Καταστάσεις»!

  • ΠΟΙΑ Η ΆΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ, ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ «ΜΥΗΣΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ;

Δεν περίμενα αυτό που θα γινότανε. Δεν περίμενα ότι, μέσα σε μία πανδημία, θα είχαμε τέτοιες αντιδράσεις, από  Συνομωσιολόγους, οι οποίες αποκτήσαν μάλιστα και χαρακτήρα φανατισμού.  Η Συνομωσιολογία γεννήθηκε  μέσα στην καραντίνα, αλλά κυρίως  γιγαντώθηκε μέσα στο καλοκαίρι αυτό. Και ασφαλώς η αδιαφορία που αυτή δημιούργησε ήταν  μια από τις αιτίες για το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος.

«Υπάρχουν Δύο Κατηγορίες Συνομωσιολόγων.  Στην πρώτη είναι οι  επιτήδειοι, που εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την αμάθεια του κόσμου. Και η δεύτερη είναι οι αφελείς που τους ακολουθούνε»!

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες: Αυτούς που ηγούνται και αυτούς που ακολουθούν. Στην  πρώτη κατηγορία, είναι αυτοί που το κάνουν για την προσωπική τους προβολή. Δηλαδή, βρήκαν ένα διακύβευμα, για να φανατίσουν τον χειμαζόμενο από την οικονομική δυσπραγία κόσμο, να τον κολακεύσουν και  μέσα από αυτό να αποκτήσουν προβολή και ακολούθους.  Το πώς μπορείς να κολακεύσεις είναι απλό:  Ο άνθρωπος ο οποίος χτυπήθηκε οικονομικά η επιχείρησή του από το «lock down» κολακεύεται πιστεύοντας ότι κάποιος τον καταδιώκει. Αισθάνεται ασφάλεια ακολουθώντας αυτόν που καταγγέλλει την ανύπαρκτη καταδίωξη.

  • ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ- ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;

«Φοβάμαι πάρα πολύ τον Μήνα Νοέμβριο, για την Έξαρση του Ιού»!

Ο sars cov 2 που είναι ο ιός-η πανδημία είναι covid-19-, είναι συγγενής ασθένεια με τον ίο της γρίπης  Η1Ν1. Αυτοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Μεταδίδονται πάρα πολύ εύκολα σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι δεν αερίζονται. Γι αυτό παρατηρούμε κάθε χρόνο, έξαρση της γρίπης , απ’ τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι και τέλη Μαρτίου. Διότι, ο κόσμος μπαίνει μέσα σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι δεν αερίζονται και ευνοούν την  πολύ εύκολη μετάδοση της γρίπης.

Κάθε χρόνο έχουμε μία  μεγάλη επιβάρυνση των ΜΕΘ, από ανθρώπους οι οποίοι διασωληνώνονται  λόγω γρίπης αυτούς τους μήνες. Έχει τύχη πολλές φορές, το διάστημα όπου δεν υπήρχε ο Κορωνοϊός, οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης να είναι γεμάτες και όταν διασωληνώναμε κάποιο περιστατικό, να ψάχνουμε εναγωνίως-εμείς οι ειδικευόμενοι-στο τηλέφωνο, να βρούμε ΜΕΘ, στην Ξάνθη, στην Πτολεμαϊδα, ακόμη και στην Αθήνα.

  • ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΜΠΑΜ» ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ;

Αν γίνει μια μεγάλη έξαρση της πανδημίας, υπάρχει σχέδιο να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας(ιδιωτικά-δημόσια). Το θέμα είναι αν θα αντέξουν όλα. Αυτό φοβάμαι, γιατί τον χειμώνα, δεν θα σταματήσουν ούτε τα τροχαία, τα νέα τα παιδιά που χρειάζονται ΜΕΘ, ούτε οι καρκινοπαθείς να χειρουργούνται, που και αυτοί επίσης χρειάζονται εντατική θεραπεία.

  • ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ  ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ;

“Ακολουθήστε τα Μέτρα των Ειδικών”!

Απόσταση, μάσκα και πλύσιμο χεριών! Πιο απλό δεν υπάρχει. Ακολουθήστε τα. Κανείς δεν έχει πάθει τίποτα από την μάσκα, από το πλύσιμο χεριών και από την απόσταση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο