ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΙΑΝΟΥ”-ΚΥΚΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δύο νεκροί και μία αγνοούμενη  τουλάχιστον είναι- τα μέχρι στιγμής- αποτελέσματα του κυκλώνα, που έφερε μεγάλες πλημμύρες, υπερχειλίσεις ποταμών, καταστροφές σπιτιών και οδοστρωμάτων, στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας.  

Στα Φάρσαλα μάλιστα, η στάθμη του νερού ξεπέρασε το 1,5 μέτρο. Εκεί βρέθηκε πνιγμένη μία ηλικιωμένη γυναίκα. Δύο χωριά ωστόσο, παραμένουν αποκλεισμένα. Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών, εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ ελάχιστοι παρέμειναν, σε ασφαλή σημεία διαμονής.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αφού την παρέσυραν οι ορμητικοί χείμαρροι του ποταμιού, «χτυπώντας» την ανελέητα και πνίγοντάς την, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας, εντοπίστηκε πνιγμένος και ένας βοσκός. Πρόκειται για τον 63χρονο κτηνοτρόφο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί, με το που ξεκίνησε η θεομηνία στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μια 43χρονη φαρμακοποιός, αγνοείται στο Μουζάκι, καθώς ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού. Τα σωστικά συνεργεία ωστόσο, συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, προκειμένου να εντοπιστεί εγκαίρως.

Στην Καστανιά, ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του, όταν η κεραμοσκεπή του σπιτιού του, έπεσε και τον καταπλάκωσε.

Μέσα στις τελευταίες περίπου 20ώρες, η πυροσβεστική στην Θεσσαλία, δέχτηκε πάνω από 815 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 727 διασώσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο