ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ, Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ-ΠΙΛΑΦΙ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1-2κιλά χταπόδι
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4κουταλιές της σούπας κρασί
  • 3/4φλιτζανιού λάδι
  • 2φύλλα δάφνης
  •  1 & ½ φλιτζάνι ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια 1-2κιλά χταπόδι. Το βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνετε να βγει το νερό του. Προσθέτετε 3-4 κουταλιές της σούπας κρασί, ¾ του φλιτζανιού λάδι, 2φύλλα δάφνης και αφήνετε να ψηθούν. Όταν ψηθεί προσθέτετε 3 και ½ φλιτζάνια νερό και όταν βράσει ρίχνετε 1 και ½ φλιτζάνι ρύζι. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά.

ΤΥΡΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1& ½ κιλό σπανάκι
  • Αλάτι
  • Βούτυρο
  • ½ γραβιέρα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Γάλα
  • Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε 1 και ½ κιλό σπανάκι. Το αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά  με το νερό του. Προσθέτετε λίγο αλάτι και βούτυρο. Το σοτάρετε ελαφρά. Κόβετε ½ κιλό γραβιέρα σε φέτες. Αναμιγνύετε ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, 1αυγό χτυπημένο και λίγο γάλα. Βουτάτε τα κομμάτια του τυριού στο χυλό και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα σερβίρετε επάνω στο σπανάκι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ:

  • ¾ του φλιτζανιού γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1& ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1& ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1& ½ κουταλάκι μπέικιν
  • Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνεται ¾ του φλιτζανιού γάλα και ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Χτυπάτε 3 αυγά και ρίχνετε 1 και ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, σιγά-σιγά. Προσθέτετε 1 και ½ φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο, με 1 και ½ κουταλάκι μπέικιν. Στο τέλος ρίχνετε το βούτυρο. Βάζετε το μίγμα σε ταψί βουτυρωμένο (22/37) και το ψήνετε στους 180ο για 40΄.

ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • Κρεμμύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τη φάβα και την πλένουμε καλά. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, μαζί με ένα μικρό κρεμμυδάκι και το αλάτι, να βράσει. Την ξαφρίζουμε και την ανακατεύουμε για να μην πιάσει. Όταν βράσει την περνάμε από το «τρυπητό». Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλό λάδι.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. κοτόπουλο βραστό
  • 100γρ. μανιτάρια
  • 50γρ. βούτυρο
  • 8 αυγά
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο στο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Στο κέντρο της ομελέτας, βάζουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Ψήνουμε για λίγα ακόμα λεπτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο