ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν στην Μπραντισλάβα, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμέσως μετά την ελληνοτουρκική κρίση.

Η συνάντηση αυτή αποσκοπεί, στο λύσιμο των ελληνοτουρκικών διαφορών, όσον αφορά τα θέματα διεκδικήσεων τους στο Αιγαίο-από θέμα της τούρκικης πλευράς-αλλά και την οριοθέτηση των ελληνικών ζωνών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ωστόσο, δεν παρέλειψε νωρίτερα, να κατηγορήσει την Ελλάδα, για παράλογες διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Το κλίμα αρχικά έμοιαζε να είναι χαλαρό, ωστόσο η στάση της Τουρκίας, φανέρωσε μετ’ έπειτα την παγερή της «διάθεση».

Εκδίδεται άσκηση NAVTEX της Τουρκίας, με πραγματικά πυρά. επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 26 με 28 Οκτωβρίου, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ωστόσο, διαμηνύει πως η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί με την στάση της.

«Στην υπόθεση του Αιγαίου και της Μεσογείου, δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα. Η Ελλάδα κάνει μονομερής ενέργειες, μαζί με την Γαλλία, τους Ελληνο-Κύπριους… τώρα μπλέκουν και την Αρμενία», διαμηνύει η πλευρά της Τουρκίας.

«Η Τουρκία εκτίθεται προς όλους», δηλώνει η πλευρά της Ελλάδας, επιμένοντας στο δρόμο των διερευνητικών.

Οι δύο υπουργοί εντωμεταξύ, συμφώνησαν να δοθεί η ημερομηνία για τις διερευνητικές εργασίες, με την παράλληλη ενόχληση του Νίκου Δένδια, για την πρόκληση στην Αμμόχωστο.

Χθες το πρωί, η Τουρκία εξέφρασε και άλλη πρόκληση. Άνοιξε στα κατεχόμενα ο παραλιακός δρόμος της Αμμοχώστου και οι Τουρκοκύπριοι εισέβαλαν στην εγκαταλελειμμένη υπό κατάληψη πόλη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαιτεί το ζήτημα να τεθεί εν όποιων των αρχηγών-κρατών της ΕΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο