ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Υπό στενή παρακολούθηση», έθεσαν οι ηγέτες της ΕΕ, στην Σύνοδο Κορυφής, τις κινήσεις της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα, αποδοκιμάζοντας για άλλη μια φορά την τουρκική προκλητικότητα.

Ο Δεκέμβριος αποτελεί την καταλυτική ημερομηνία, όπου η ένωση αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις της, σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την προκλητικότητά της, επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσουμε χρονική ημερομηνία, στην οποία θα πάρουμε την απόφαση, θα είναι ο Δεκέμβριος. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε. Αλλά να μην αμφισβητεί κανείς, ότι η Ευρώπη έχει την αποφασιστικότητα, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει να έχει τέτοιες προκλητικές ενέργειες, να προχωρήσει στη λήψη μέτρων. Και τα μέτρα αυτά θα είναι επώδυνα».

Τα μέλη της ΕΕ(Ευρωπαϊκής Ένωσης), δεν παρέλειψαν να εκφράσουν, την πλήρη αλληλεγγύη τους, σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καλεί την Τουρκία αν αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες και να εργαστεί για ην μείωση των εντάσεων, κατά τρόπο συνεπή και συστηματικό. Θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στα συμπεράσματα, της 2ας Οκτωβρίου 2020»!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο