ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΩΝ, ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεκινούν από αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου, οι εντατικοί έλεγχοι τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, που περνούν αψήφιστα τα μέτρα κατά του Κορονοϊού, στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο των άνω αποφάσεων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, από όλες τις πλευρές.

Έτσι ο νομός της Θεσσαλονίκης, παραμένει στο επίπεδο 2, ένα βήμα δηλαδή πριν τον “πορτοκαλί συναγερμό” και έτσι δεν κρίθηκε προς το παρόν αναγκαίο, η λήψη περαιτέρω νέων μέτρων.

Στην ίδια ανακοίνωση-που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης- περιορίστηκε και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισήμανε το γεγονός, ότι  δεν αποφασίστηκαν-προς το παρόν-νέα περιοριστικά μέτρα. Μίλησε παράλληλα για ψυχραιμία, που θα πρέπει να επιδείξουμε-αυτό το διάστημα-καθώς ο Κορονοϊός είναι μια ασθένεια, η οποία δεν κάνει διακρίσεις!

«Θέλει ουσιαστική προσπάθεια για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που πετύχαμε τις προηγούμενες δύο φορές. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί. Ο δήμος Θεσσαλονίκης και η δημοτική αστυνομία θα αρχίσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Θέλει συλλογική προσπάθεια. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος –για άλλη μια φορά- ζήτησε από τους πολίτες, την σχολαστική τήρηση των μέτρων, προκειμένου να αποφύγουμε το Lockdown.

«Όλοι αισθανόμαστε κουρασμένοι από την παράταση των περιορισμών στην καθημερινότητά μας, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του Κορονοϊού. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα έξαρση, με πρώτο μας μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Η ευρεία χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής είναι τα τρία κλειδιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Οι επικρατέστερες περιοχές ελέγχων είναι: Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, Πλατεία Αριστοτέλους και περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο