ΠΕΝΤΕ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, «ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΚΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πέντε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο της ανανέωσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ.

«Συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e- ΕΦΚΑ με 5 νέες, σημαντικές και κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύχθηκαν από τον e-ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και τις δυνατότητες διασυνδέσεων που παρείχε η ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, επιτυγχάνοντας το στόχο της καλύτερης και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στις μονάδες του e-EFKA», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας.

Ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει, πως «Μέσα σε αντίξοες συνθήκες η Διοίκηση υπό τον κ. Χρήστο Χάλαρη και τα στελέχη του eΕΦΚΑ, εργάζονται εντατικά για το ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών, με σκοπό τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, την πολύωρη ταλαιπωρία και δίνοντας ανάσα στους ασφαλισμένους του οργανισμού, σε επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία».

Έτσι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού, οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες, μέσω της μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης gov.gr (ενότητα Εργασία και Ασφάλιση, υποενότητα Ασφάλιση) και του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr (ενότητα Ασφαλισμένοι).

Η πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες, θα γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS.net και αφορούν συγκεκριμένα:

  • ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ, ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση, την οποία προσκομίζουν στην αρμόδια ΔΟΥ και ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ θα ενημερώνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ για την έναρξη της δραστηριότητάς τους από την ΑΑΔΕ και θα πραγματοποιείται ένταξή τους στην ασφάλιση Μη Μισθωτών του e-ΕΦΚΑ, χωρίς επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.

  • ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ/ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ/ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΔ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ, ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση, την οποία προσκομίζουν στην αρμόδια ΔΟΥ και ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ θα ενημερώνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ για την προσθήκη ή αφαίρεση ΚΑΔ, χωρίς επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.

  • ΑΙΤΗΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Οι ασφαλισμένοι αφού διακόψουν κάθε ασφαλιστέα δραστηριότητα στην αρμόδια ΔΟΥ, εισέρχονται στην υπηρεσία και υποβάλλουν το αίτημα λήξης της ασφάλισης. Ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ επιβεβαιώνει μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ τα στοιχεία της διακοπής από την ΑΑΔΕ και θα διακόπτει την ασφάλιση, χωρίς επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.

  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισέρχονται στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία και να εκτυπώνουν έγκυρη βεβαίωση για τη μισθωτή τους προϋπηρεσία από 1/1/2002 καθώς και για την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο των διατάξεων της παρ.9 αρ.39 του ν.4387/2016.

  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά Βεβαίωση Απογραφής με τα στοιχεία τα οποία διατηρούνται στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ για κάθε χρήση.

Πηγή Πληροφοριών: e-EFKA.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο