«ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ» ΤΟ ORUC REIS, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 9 ναυτικά μίλια, πλησίασε-σήμερα το πρωί-το τούρκικο ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, από το Καστελόριζο, εντείνοντας ακόμη περισσότερο, την προκλητικότητά του ο Ερντογάν, προς την Ελλάδα.

Το ερευνητικό πλοίο πλησίασε πολύ κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έχοντας δίπλα του τα τουρκικά πολεμικά.

Μάλιστα το πλοίο έπλευσε, με κλειστούς πομπούς και πλησίασε το νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστη, το οποίο βρίσκεται μία ανάσα από το Καστελόριζο.

Έπειτα το ερευνητικό πλοίο αποχώρησε και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά προς την Κρήτη και τώρα πλέει περίπου 45μίλια από το Καστελόριζο.

Από το Πεντάγωνο δόθηκαν σαφής οδηγίες, να είναι όλοι σε ετοιμότητα, για παν ενδεχόμενο.

Τα ελληνικά πλοία, ακολουθούν-συνεχώς- κάθε κίνηση του τούρκικου ερευνητικού. Οι πορεία τους μάλιστα καταγράφεται, όχι μόνο από θαλάσσης, αλλά από αέρα και ξηρά.

Τα ελληνικά υποβρύχια ωστόσο, παραμένουν αόρατα από τα τουρκικά πλωτά και εναέρια μέσα και προστατεύουν από κάθε εξωτερική απειλή.

Οι Τούρκοι ωστόσο παραμένουν ισχυροί στις «θέσεις» τους και δεν παραλείπουν να δεσμεύσουν περιοχές απέναντι από την Σαμοθράκη, την Λέσβο και την Χίο και να πραγματοποιήσουν ασκήσεις  με πραγματικά πυρά.

Η κυβέρνηση βλέποντας τις κινήσεις αυτές, ζήτά επισήμως, την επιβολή εμπάργκο, στην πώληση όπλων προς την Τουρκία, από την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

«Θα σπάσει κάθε χέρι που απλώνεται στην πατρίδα μου», τόνισε με επιβλητικό ύφος –για άλλη μια φορά- ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω, στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο