ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΩΡΕΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε ισχύ από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου, τα νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Κορονοιού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 17 περιοχές της Ελλάδας.

Το μέτρο θα είναι υποχρεωτικό για την χρήση μάσκας, από αύριο στις 6 το πρωί και θα είναι εφαρμόσιμο σε δρόμους, καταστήματα εστίασης, πάρκα και πλατείες.

Αυτά αφορούν την απαραίτητη χρήση μάσκας, σε όλους τους χώρους κίνησης, είτε εσωτερικούς, είτε εξωτερικούς και αφορά τις «κόκκινες», αλλά και «πορτοκαλί» περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, από την στιγμή που θα βγει κάποιος από την οικία του, είτε για να πάει στον χώρο εργασίας του, είτε για ψώνια, θα πρέπει να φοράει απαραιτήτως την μάσκα του.

Ακόμη η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, στα μανάβικα(σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους), στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις στάσεις λεωφορείων, βόλτες στα δάση, κλπ.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, εξαιρούνται όσοι εξασκούν-σε εξωτερικούς χώρους- αθλητική δραστηριότητα, όπως το τζόκινγκ, το τρέξιμο, ποδήλατο.

Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Χωρίς μάσκα θα γίνετε μόνο το μάθημα της γυμναστικής, με την προϋπόθεση όμως, της τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων.

Στις υπηρεσίες take away , ο καταναλωτής θα πρέπει περιμένει έξω-για την αποφυγή συνωστισμού- ώστε να μπορέσει να παραλάβει το προϊόν της παραγγελίας του.

Ένα δεύτερο μέτρο, το οποίο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από αύριο, είναι αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 12:30 τα μεσάνυχτα, έως και τις 5 τα ξημερώματα.

Σε περίπτωση που κάποιος είναι εργαζόμενος τις νυχτερινές ώρες, τότε θα πρέπει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης να δίνει στον εργαζόμενό του ένα υπογεγραμμένο έγγραφο, που να πιστοποιεί το ωράριο της εργασίας του κατά τις νυχτερινές ώρες απαγόρευσης, αλλά και την απαραίτητη χρήση των στοιχείων του.

Επίσης, όταν κάποιος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό-έκτακτο πρόβλημα υγείας και κρίνεται απαραίτητη η μετακίνησή του, τότε δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Οι παραβάτες που δεν θα συμμορφώνονται με τα άνωθεν μέτρα, θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Τα ειδικά μέτρα αφορούν τις εξής περιοχές:

Κοζάνη & Καστοριά, 2 περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και ονομάζονται  «κόκκινες» περιοχές, αλλά και 17 περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και ονομάζονται «πορτοκαλί» περιοχές και είναι οι: Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πέλλα, Βοιωτία, Λάρισα, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Θήβα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κέα-Κύθνος, Λέσβος, Μύκονος και Σάμος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο