Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ(ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με διαφορετικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν από τις αρχές, για τον περιορισμό της διασποράς κατά του Covid-19, δεν άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Έτσι η Θεία Λειτουργία, τελέστηκε νωρίς το πρωί με 50 μόνο πιστούς. Έξω από τον ναό ωστόσο υπήρχαν οι καθιερωμένες ουρές των πιστών, που πήγαν να προσκυνήσουν τον Άγιο και να τιμήσουν την εορτή του.

Τον Ναό ωστόσο επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία τίμησε την εορτή του και την πόλη μας.

«Φέτος οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, εμπόδισαν πολλούς συμπολίτες μας, από το να γιορτάσουν, όπως κάθε χρόνο την μέρα αυτή. Τα μέτρα όμως αυτά και η τήρησή τους είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη κατάσταση υπό έλεγχο, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους άλλους».

«Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους», τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακεραλλοπούλου.

Η Πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και την Λέσχη Αξιωματικών του Γ΄ Σώματος Στρατού Θεσσαλονίκης και να αναφερθεί στα επίκαιρα θέματα που ταλανίζουν την χώρα μας και ιδιαιτέρως δε στην προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

«Η ακραία όμως τουρκική ρητορική των τελευταίων ημερών, η οποία τροφοδοτεί τον θρησκευτικό φανατισμό και την μισαλλοδοξία, στον όνομα μιας σύγκρουσης των πολιτισμών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο Πρόεδρο Μακρόν και την αταλάντευτη προσήλωσή μας, στην υπεράσπιση των κοινών, ευρωπαϊκών μας αξιών».

«Δεν είμαστε επίσης διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε να αφήσουμε αναξιοποίητη τη δύναμη που απορρέει από την ιστορία μας και την γεω-στρατηγική μας θέση. Χρησιμοποιούμε όλα τα διαπραγματευτικά μας όπλα, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, με τη γείτονα χώρα. Και πιστεύουμε ότι στην Ευρώπη, που έχει αντιληφθεί την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος, θα επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης, προς τους εταίρους κι ότι η συμβολή της για την εξεύρεση λύσης, θα είναι έγκαιρη και ουσιαστική», υπογράμμισε αναλυτικά η Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Η κα. Σακελλαροπούλου, θα παραμείνει στην πόλη μας, για να παρακολουθήσει από κοντά τις «εκδηλώσεις» του τριήμερου εορτασμού- στην πόλη μας- με τα περιοριστικά μέτρα όμως που έχουν τεθεί κατά της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο