LOCKDOWN ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΡΟΔΟΠΗ-ΛΑΡΙΣΑ/ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε καθεστώς lockdown τίθεται από αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη, περνώντας πλέον επίσημα στην «κόκκινη ζώνη» και στο επίπεδο 4, ύστερα από τα κατ’ επανάληψη αυξανόμενα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην πόλη.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε το επόμενο 15ήμερο κρίσιμο, για την πορεία της πανδημίας, στην χώρα μας και έτσι οδηγήθηκε στην λήψη αποφάσεων.

«Αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην του λιανεμπορίου και των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στόχος της κυβέρνησης, να μειωθούν τα κρούσματα και να αυξηθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αύριο επρόκειτο να ανακοινωθούν επίσημα τα νέα περιοριστικά μέτρα, που θα πρέπει να τηρηθούν –κατά γράμμα-από τους πολίτες και τα οποία θα ισχύσουν για ένα ολόκληρο μήνα.

Οι επιδημιολόγοι κρίνουν πως τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς και αναλυτικές-αναφορές ιχνηλάτησης, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων, με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά μαζικές-κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις».

«Οι επόμενες ημέρες, είναι πραγματικά κρίσιμες! Μπορούμε, επιβάλλεται, πρέπει να κάνουμε και πάλι τη διαφορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ:

  • Παραμένουν κλειστά, εστιατόρια και καφέ.
  • Κλειστά τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ.
  • Κλειστά τα δικαστήρια και τα γυμναστήρια.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ:

  • Το Λιανεμπόριο
  • Τα takeaway
  • Τα κομμωτήρια.

Οι απαγορεύσεις από νομό σε νομό, δεν δόθηκαν περαιτέρω αναφορές, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Νικόλαου Χαρδαλιά, την Δευτέρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και θα διευκρινισθούν πολλά.

Περαιτέρω διευκρινήσεις θα δοθούν και για τις νυχτερινές απαγορεύσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο