ΣΕΙΣΜΟΣ 6,7 ΡΙΧΤΕΡ, ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 8 τραυματίες, είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,7 της κλίμακα ρίχτερ, που συγκλόνισε στις 13:51 το Βαθύ της Σάμου.

Πρόκειται για δυο νεαρούς, αγόρι και κορίτσι 15 και 17 ετών αντίστοιχα. Τα παιδιά επέστρεφαν από το σχολείο τους και έκαναν την καθημερινή διαδρομή τους, περνώντας μέσα από ένα στενό γραφικό-δρομάκι της περιοχής.

Την ώρα του σεισμού, κατέρρευσε ένας τείχος οικίας, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τους δύο νεαρούς, που περνούσαν εκείνη την στιγμή από εκεί, αφήνοντάς τους -στην κυριολεξία-στον τόπο.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Σάμου και είχε  μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων. Ήταν τόσο δυνατός, που έγινε αισθητός στην μισή Ελλάδα, αλλά και στην Αττική.

Από τον δυνατό σεισμό, κατέρρευσαν πολλά παλαιά κτίρια, αλλά και πολλά άλλα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Συγχρόνως με την ένταση του σεισμού, είχαμε και την εμφάνιση τσουνάμι, μπαίνοντας στην κυριολεξία η θάλασσα στην στεριά, πλημμυρίζοντας τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Κατολισθήσεις έχουν κλείσει το οδικό δίκτυο, σε σημεία της Βορειοδυτικής Σάμου.

Οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν, πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό κι’ ότι θα σημειωθεί δυνατή σεισμική ακολουθία, άνω των 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακόμη και μετά από ένα 20ήμερο ή ακόμη και μετά από ένα διάστημα μηνών.

Οι ειδικοί συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επιφυλακή και πως αυτοί που έμεναν σε παλαιές οικίες, δεν θα πρέπει να ξαναμπούν, χωρίς την έγκριση μηχανικού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο