ΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Σάμο, που χτύπησε ο εγκέλαδος μεγέθους 6,7 της κλίμακας ρίχτερ και προκάλεσε δύο θανάτους, αλλά και ισχυρές καταστροφές οικιών.

Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί και είναι μεγέθους έως και 4,7 ρίχτερ. Οι ειδικοί συστήνουν ειδική προσοχή στους κατοίκους των περιοχών, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να εκδηλωθεί  και μεγαλύτερος μετασεισμός μεγέθους έως και 5,5 της κλίμακας ρίχτερ-ίσως και παραπάνω- με άμεσο κίνδυνο την πτώση των παλαιών οικιών. Αυτοί μπορούν να σημειωθούν, έπειτα και από πολλές εβδομάδες μετά.

Επίσης προτείνουν, τα παλαιά σπίτια να ελεγχθούν από μηχανικούς και έπειτα να κατοικηθούν.

Οι κάτοικοι ωστόσο, που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, αλλά και αυτοί που οι οικίες τους είναι γεμάτες ρωγμές, περνούν τα βράδια τους, τόσο μέσα σε σκηνές, όσο και εντός των αυτοκινήτων τους, προκειμένου να περάσει η περίοδος των μετασεισμικών δονήσεων.

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού παιδιού που σώθηκε, παραμένει σταθερή, αφού χειρουργήθηκε στον μηρό και στο γόνατο και σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο