ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΙΝΙ LOCKDOWN ΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του Κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, τα οποία θα ισχύσουν από της 6 το πρωί της Τρίτης(3 Νοεμβρίου), επί ένα μήνα και αφορούν ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε κατηγορία αυξημένου κινδύνου, θα βρίσκονται πλέον όλες οι περιοχές, που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν «Πορτοκαλί» και «Κόκκινες». Αφορά την Βόρεια Ελλάδα, την Αττική, την Σαντορίνη και την Νάξο.

  • Αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων, καφέ και μπαρ. Αυτές οι επιχειρήσεις, θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και για διανομή κατοίκων.
  • Κλείνουν οι χώροι ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται οι: κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα θέατρα και τα κλειστά γυμναστήρια.

Στην κατηγορία της επιτήρησης, κατατάσσονται οι περιοχές που έως σήμερα χαρακτηρίζονταν στο «Πράσινο» και το «Κίτρινο».

Έτσι σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, αλλά και σε αυτές της επιτήρησης, θα επιβάλλεται η καθιερωμένη χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

  • Σε ολόκληρη την χώρα, θα απαγορεύεται η κίνηση, από της 12 τα μεσάνυχτα, μέχρι και της 5 το πρωί.
  • Επιτρεπόμενη η τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια.
  • Ελεύθερη ωστόσο θα παραμείνει η μετακίνηση, από νομό σε νομό.

Σε πλήρη λειτουργία σε ολόκληρη τη χώρα, θα παραμείνουν οι εξής επιχειρήσεις:

  • Βιομηχανίες,  το Λιανεμπόριο, τα Σχολεία, τα Ξενοδοχεία και τα Κομμωτήρια.

 «Δεν επιτρέπεται να κλείσω τα μάτια, στη σκληρή πραγματικότητα. Γιατί, όταν οι δραματικές εικόνες γεμάτων νοσοκομείων, μας οδηγήσουν στην συνειδητοποίηση του μεγέθους του προβλήματος, τότε θα είναι αργά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

«Ένα καθολικό lockdown, αποτελεί το ίστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία», συνέχισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Κύριος στόχος του Πρωθυπουργού-εφόσον η κατάσταση κρίνεται υπό έλεγχο-η αγορά τον Δεκέμβριο να λειτουργήσει υπό συνθήκες πραγματικότητας.

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, ύστερα από 14 ημέρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο