ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε καθολικό lockdown, τίθενται από αύριο το πρωί, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, για ολόκληρες δύο εβδομάδες, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και στις δύο πόλεις, έφτασαν σε επικίνδυνο σημείο.

Έτσι οι πόλεις αυτές εντάσσονται στην λεγόμενη «γκρι» ζώνη-εκτός των ζωνών επιτήρησης και συναγερμού-, στην οποία επιβάλλονται επιπλέον μέτρα προστασίας, κατά του Covid-19.

Έτσι κλειστά θα παραμείνουν(για 14 ημέρες):

  • Όλα τα εμπορικά καταστήματα,
  • Οι εκκλησίες,
  • ΕΚΤΟΣ από καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα σχολεία.

Από της 9 το βράδυ, έως και της 5 το πρωί, απαγορεύεται ρητά κάθε μετακίνηση των πολιτών, παρά μόνο εάν πρόκειται για θέμα εργασίας(πιστοποίηση-ταυτοποίησης στοιχείων), είτε για ζήτημα έκτακτης ανάγκης (θέμα υγείας).

Η μετακίνηση των πολιτών-εντός των πόλεων-, θα γίνεται όπως και την πρώτη φορά της καραντίνας, είτε με sms (για τους νεότερους), είτε με έγγραφη επιστολή των στοιχείων(για τους ηλικιωμένους) και φυσικά η ταυτοποίηση των στοιχείων τους, με την χρήση της αστυνομικής ταυτότητας. Η παράβαση αυτών, τιμωρείται με πρόστιμο 150ευρώ.

Στο sms 13033, θα πρέπει ο πολίτης να γράφει:

  • Το ονοματεπώνυμό του
  • Την διεύθυνση κατοικίας
  • Τον λόγο, για τον οποίο  εξέρχεται από την οικία του

Έτσι θα μπορεί να επιλέξει:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή γιατρό
  2. Μετάβαση σε κατάστημα εν λειτουργία, για αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης
  3. Μετάβαση σε τράπεζα
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη(και για τους γονείς, οι οποίοι μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο).
  5. Μετάβαση σε τελετή, γάμος, κηδεία, ή βάπτιση
  6. Βόλτα με το κατοικίδιο, ή άθληση

“Απαγορεύονται από αύριο, οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους, από και προς το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι επαγγελματίες που πλήττονται, αγγίζουν τις 15.000. Ενώ μαζί με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, ξεπερνούν τις 100.000.

«Καταλαβαίνω το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί, σήμερα στην πόλη μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο