ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε καθεστώς γενικευμένου lockdown και για τρεις εβδομάδες(έως τέλος Νοεμβρίου), τίθεται από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί ολόκληρη η χώρα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που πραγματοποίησε σε διάγγελμα του, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σε κρατικό κανάλι της ΕΡΤ.

«Πήρα αυτά τα έκτακτα μέτρα τώρα, γιατί τις τελευταίες 5 ημέρες, είδα μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, σε επίπεδο συνολικού αριθμού κρουσμάτων. Σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, των διασωληνωμένων, στην κατάληψη των ΜΕΘ. Αν συνεχίζαμε με αυτό το ρυθμό, θα έπρεπε να υποδεχτούμε, μέσα στα νοσοκομεία μας-μέσα σε 10ημέρες-, παραπάνω από 1.000συμπολίτες μας και οι 150-βάση των στατιστικών δεδομένων-θα οδηγούνταν στις ΜΕΘ».

«ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ»!

«Επιλέγω-για ακόμη μια φορά-, να πάρω δραστικά μέτρα, νωρίτερα παρά αργότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, στην ανακοίνωσή του.

«ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΝΑ ΘΕΣΩ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ»!

«Είμαι σίγουρος, ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα πνίξουμε και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, στην χώρα μας»!

Πρωταρχικός στόχος του Πρωθυπουργού, η υγεία των πολιτών και η κίνηση της αγοράς τον μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με αυτές τις ανακοινώσεις, θα λειτουργήσει ένα οριζόντιο καθεστώς-αναστολής δραστηριοτήτων, στο οποίο-σε γενικές γραμμές-θα ισχύουν τα εξής:

  • Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα(όλο το Λιανεμπόριο)
  • Κλειστά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια(Λειτουργία με καθεστώς, μόνο τηλεργασίας)
  • Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Ειδικά Σχολεία(όλων των Βαθμίδων)
  • Ανοιχτά, τα Φαρμακεία, τα Νοσοκομεία
  • Ανοιχτές οι επιχειρήσεις, για την παροχή αγαθών-προς του πολίτες-ειδών πρώτης ανάγκης(super markets, παντοπωλεία, αρτοποιεία, κλπ)
  • Ανοιχτές οι επιχειρήσεις, με λειτουργία μόνο take away
  • Επιτρεπόμενες οι μετακινήσεις των πολιτών, μόνο με αποστολή sms(13033), ή στην περίπτωση των “μεγαλυτέρων” ανθρώπων, η έγγραφη επιστολή από τους ίδιους, για το σημείο μετακίνησής τους, ανά ημέρα.
  • Υποχρεωτική, για τις μετακινήσεις μας, οπουδήποτε(εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους), η καθιερωμένη χρήση της μάσκας.

Περαιτέρω διευκρινιστικές απαντήσεις, για τις ώρες μετακίνησης των πολιτών, αλλά και τις μετακινήσεις  μεταξύ των νομών(απαγορεύσεις), θα δοθούν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την οποία θα παραχωρήσει στις 6 το απόγευμα, σε Κρατικό Κανάλι της ΕΡΤ, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Μέσα σε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, εντάσσει και τα παρακάτω(τρία πρόσθετα μέτρα), τα οποία θα ισχύσουν, σε γενικές γραμμές:

  • Η χώρα διαθέτει πάνω από 37δις, για την οικονομική στήριξη των συμπολιτών.
  • Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής- και αφορά τον μήνα Νοέμβριο-,θα λάβουν ενίσχυση -στις αρχές Δεκεμβρίου-, το ποσό των 800ευρώ, αντί των 534ευρώ, που ίσχυε μέχρι πρότινος. Αυτό ισχύει, πέραν του δώρου Χριστουγέννων, που εξαγγέλθηκε.
  • Επεκτείνονται κατά δύο μήνες, όλα τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία έληγαν από τον Σεπτέμβριο, μέχρι τον Δεκέμβριο.
  • Θα υπάρξει χορήγηση, μιας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400ευρώ, σε όλους τους μη επιδοτούμενους-μακροχρόνιους ανέργους(130.000 ανέργους).

Περαιτέρω διευκρινιστικές απαντήσεις, για επιπλέον πρόσθετα μέτρα, θα δοθούν μέσω της Συνέντευξης Τύπου, την οποία θα παραχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της χώρας, εντός της ημέρας και αύριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο