ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αδειάζουν οι κλινικές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να νοσηλευτούν νεοεισερχόμενοι ασθενείς με Covid-19.

Η κατάσταση με τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Κορονοϊό, παραμένει έκρυθμη, καθώς τα περιθώρια νοσηλείας τους στις ΜΕΘ, φαίνονται να στενεύουν.

Έτσι ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής, μεταφέρθηκαν-με κάθε ασφάλεια- στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ώστε να ελευθερωθούν κρεβάτια του ΑΧΕΠΑ, για τους νέους νοσηλευόμενους της ασθένειας.

Επίσης ακολούθησαν οι Προπαιδευτική και Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, προκειμένου η κατάσταση των νεοεισερχόμενων εισαγωγών με Covid, να γίνει πιο ελεγχόμενη.

Ακόμη, επιπλέον νοσηλευόμενοι, με άλλες ασθένειες, μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως στο Γεννηματά και στον Άγιο Δημήτριο.

Επομένως, για τους ασθενείς με Covid-19, συνολικά διατίθενται στην χώρα μας, 420 ΜΕΘ(μονάδες εντατικής θεραπείας). Οι 259 είναι κατειλημμένες και 161 είναι μόνο κενές.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με την νόσο Covid, αγγίζουν τους 2.059, καταλαμβάνοντας λίγο πιο κάτω από το 50%, των συνολικών κλινών που έχουν δεσμευτεί, για τα περιστατικά της νόσου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο