ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 15ΗΜΕΡΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Κρίσιμο αναμένεται να είναι το επόμενο 15ήμερο στην Ελλάδα, για την πορεία της συνέχισης του lockdown, ή όχι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση-από τους πολίτες-τήρησης των μέτρων και επερχόμενη μείωση των κρουσμάτων, να επεκτείνει την συνέχιση του lockdown, για μία εβδομάδα με 10 ημέρες επιπλέον, μέσα στον Δεκέμβριο.

ΈΤΣΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ:

  • Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βρίσκεται το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των μαθημάτων-και σε αυτή τη βαθμίδα-μέσω τηλεκπαίδευσης.
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο, επιπλέον περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών και κατά τη διάρκεια της ημέρας(περί αθλητικών δραστηριοτήτων).
  • Εξετάζεται ο περιορισμός των μετακινήσεων, όσον αφορά τους επαγγελματικούς κλάδους, τους οποίους έως τώρα, υπάρχει πλήρης ελευθερία.

Ευχής έργον της κυβέρνησης, είναι η μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και η πλήρης λειτουργία της αγοράς, την περίοδο των Χριστουγέννων. Σημαντικό ρόλο-σε όλα αυτά-θα παίξουν: οι αντοχές του συστήματος υγείας, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και ο ρυθμός μεταδοτικότητας.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η αγορά δεν θα ανοίξει ταυτόχρονα και η επιστροφή μας, θα γίνει σταδιακά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο