“ΛΟΥΚΕΤΟ” ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Κλείνουν από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για 2 εβδομάδες, όλα τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

«Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων», τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Καραμέως.

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικότατα, μόνο μέσω της τηλεκπαίδευσης. Έτσι από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, τα διαδικτυακά μαθήματα, λαμβάνουν θέση.

  • Για τους μαθητές Δημοτικού, το μάθημα-μέσω τηλεκπαίδευσης-θα διαρκέσει: από της 2 το μεσημέρι, έως της 5 το απόγευμα.
  • Για τα Νηπιαγωγεία, από της 2, έως και της 4:20μ.μ.
  • Η διδακτική ώρα θα διαρκεί 30λεπτά.
  • Ανάμεσα στα μαθήματα, προβλέπεται διάλλειμα 10 λεπτών.
  • Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ξεκινούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στην Κρατική Τηλεόραση και αφορά τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Για τους εργαζόμενους γονείς, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα  με τον Υπουργό Εσωτερικών, προβλέπεται τηλεργασία, μειωμένο ωράριο, κατά 25% ή και το εναλλακτικό ωράριο και άδειες ειδικού σκοπού, για τον έναν από τους δύο γονείς.

Η διάρκεια των έκτακτων μέτρων, θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας, λίγο πριν την λήξει τους, η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει-εκ νέου- και θα λάβει νέες αποφάσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο