PFIZER: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑ 95%-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αποτελεσματικό και ασφαλές, σε ποσοστό κατά 95% ,αποδεικνύεται πως είναι το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, του Γ’ Σταδίου των κλινικών δοκιμών, που διεξήχθησαν σε 43.000χιλιάδες εθελοντές-εκ των οποίων-μόνο οι 8 νόσησαν από τον νέο ιό.

Αίτημα έγκρισης από τους αρμόδιους οργανισμούς φαρμάκων, τόσο σε Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, καταθέτουν-εντός λίγων ημερών-η PfizerBiontech, ανακοινώνοντας επίσημα την αποτελεσματικότητά τους.

Η αποτελεσματικότητά τους μάλιστα, αποδεικνύεται και για ηλικίες, άνω των 65ετών.

«Πρώτα απ’ όλα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί μας, μετά θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες(αυξημένου κινδύνου) οι άνω των 65ετών, οι συμπολίτες μας, με υποκείμενη νόσο και τέλος ο γενικός πληθυσμός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, Βασίλειος Κικίλιας.

Η Ελλάδα, αναμένεται να προμηθευτεί-σταδιακά-, 25εκατ. δόσεις, τα εμβόλια εκείνα, τα οποία θα λάβουν την έγκριση, από τον ΕΟΦ(Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων).

Η ποσότητα αυτή επαρκή, για τον εμβολιασμό 12 εκατ. ανθρώπων, προκειμένου  να καλύψουν τις ανάγκες του γενικού συνόλου και οι εμβολιασμοί επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε 1.018 κέντρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο