ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σοβαρά επεισόδια και μαζικές προσαγωγές σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παρόλο την απαγόρευση συγκεντρώσεων, πολλοί θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορείες-προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου- αγνοώντας τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΑΘΗΝΑ

Τουλάχιστον τα 100άτομα έφτασαν οι προσαχθέντες, από τις αστυνομικές αρχές, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το σχέδιο εφαρμογής, απώθησης των συγκεντρωμένων ξεκίνησε: Αίαντες, drones και αστυνομικοί στα γύρω σημεία, με κάμερες χειρός, ήταν άρτια παρατεταγμένα.

Κροτίδες λάμψης και συμπλοκές, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχείων, των  συγκεντρώσεων. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, απομακρύνοντάς τους από το σημείο προσέγγισης, κατάθεσης λουλουδιών στο μνημείο, με ότι μέσο διέθεταν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέλη κομμάτων της αριστεράς, πραγματοποίησαν πορείες, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρόλο τα μέτρα της πανδημίας.

Πανό και συνθήματα, ήταν κύρια χαρακτηριστικά εκδήλωσης των συγκεντρωμένων.

Στο Γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης, άπλωσαν συγκεκριμένο πανό, το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις, κατάφεραν να το μαζέψουν πολύ γρήγορα.

ΠΑΤΡΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, περικύκλωσαν το Νότιο Πάρκο της Πάτρας, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους-διαδηλωτές.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, τα οποία πραγματοποίησαν πορεία με πανό και συνθήματα, στην μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού.

ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν αν πραγματοποιήσουν την πορεία τους, στην πλατεία της “Δημοτικής Αγοράς” των Χανίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο