ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέχρι της 21 Δεκεμβρίου, επρόκειτο να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, από τους εργοδότες και το κράτος, σε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Ωστόσο, η καταβολή ξεκίνησε και για χιλιάδες ανέργους της χώρας.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που βγήκαν σε αναστολή, θα λάβουν από τον εργοδότη τους, με βάση τον πραγματικό μισθό, που τους κατέβαλε το τμήμα του Δώρου, το οποίο αντιστοιχεί στο διάστημα που τους απασχόλησε.

Όσον αφορά το κράτος, θα γίνει σε δύο καταβολές, με βάση όχι τον πραγματικό μισθό, αλλά τα 534€, καθώς και τα 800€ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και το αποτέλεσμα είναι λιγότερη είσπραξη.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με μισθό 1.000€, ο οποίος βρέθηκε σε αναστολή τον Μάιο, τον Νοέμβριο και τις αρχές Δεκεμβρίου, θα λάβει-την δεδομένη ημερομηνία-690 ευρώ από τον εργοδότη, 169ευρώ από το κράτος και 45 ευρώ, στα μέσα του Γενάρη, για την περίοδο αναστολής, του Δεκεμβρίου. Συνολικά θα λάβει 904 ευρώ και όχι 1.000, όπως συμβαίνει με τους μισθωτούς, που δεν βρέθηκαν σε αναστολή.

Ο ΟΑΕΔ, ξεκίνησε ένα καταβάλει-σταδιακά-το Δώρο Χριστουγέννων, στους ανέργους, οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα, τακτικής ανεργίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο