Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Οι κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, δεν είναι αυτοσκοπός. Η απειλή των κυρώσεων, είναι το πιο ισχυρό μας εργαλείο, ώστε να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία. Εάν επιμείνει στην παραβατική της συμπεριφορά, υπάρχει στον ορίζοντα, ένα ουσιαστικό πλαίσιο κυρώσεων. Πρέπει να αντιληφθεί, ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αδιέξοδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας των εργασιών, της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες».

«Η Ευρώπη, έκανε ένα βήμα. Συνήθως η Ευρώπη, κάνει “ένα βήμα τη φορά”. Έκανε όμως ένα βήμα, το οποίο αποτελεί μία την πιο ισχυρή-μέχρι σήμερα-προειδοποίηση, προς την Τουρκία, να αλλάξει συμπεριφορά. Σαφές είναι και το χρονοδιάγραμμα: 3μήνες. Τον Μάρτιο, αυτά θα ξανασυζητηθούν! Έχοντας όμως πια, δρομολογήσεις εξελίξεις, όπως είχαμε προδιαγράψει τον Οκτώβριο».

«Η Ευρώπη είναι ένα υπερωκεάνιο. Δεν στρίβει πάντα με την ταχύτητα, ενός ταχύπλοου. Αλλά άμα στρίψει και αλλάξει πορεία, αυτή την πορεία θα την κρατήσει σταθερά», συνέχισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκονται στενά, Γερμανία και Γαλλία, με τις απόψεις τους να έχουν κατατεθεί γραπτώς και αφορούν κυρίως, το θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Στην Σύνοδο Κορυφής και ιδιαιτέρως δε στο «τραπέζι των συζητήσεων», τέθηκε και άλλου είδους θεματολογία, που αφορούσε κυρίως: κλιματική αλλαγή, το ταμείο ανάκαμψης, το Brexit, κλπ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο