ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΗΜΟΥΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δυνατότητα επανένταξης σε 120 δόσεις, θα έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχασαν την ρύθμιση, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, σύμφωνα με την κατάθεση νομοσχεδίου στην Βουλή.

Στην άνω ρύθμιση θα μπορούν να μπουν και όσοι έχουν διάφορα χρέη στους δήμους. Συγκεκριμένα, βεβαιωμένα χρέη, θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση, έως και της 28 Φεβρουαρίου.

Επομένως ο διακανονισμός, δεν αφορά μόνο τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσω της πανδημίας, αλλά και παλαιότερες, όπως αυτές τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, παρελθόντων ετών.

Οι δήμοι ωστόσο, στέλνουν ειδοποιητήρια, για τις κλήσεις από το 2015, ζητώντας την εξόφληση των συγκεκριμένων χρεών.

Έτσι, οφειλέτες, έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό και να απαλλαγούν από το σύνολο των προσαυξήσεων, των προστίμων και των τόκων.

Εάν τώρα η εξόφληση γίνει σε 2 έως 12 δόσεις, τότε η απαλλαγή ανέρχεται σε 90%.

Από 73 έως 120 δόσεις, η απαλλαγή δεν ξεπερνά το 60%.

Οι οφειλέτες, θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, από την 1η Μαρτίου.

Προϋπόθεση, για την επανένταξη των οφειλετών της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, στις 100 ή 120 δόσεις, είναι η υποβολή της αίτησης και η εξόφληση της πρώτης δόσης, μέχρι της 31 Δεκεμβρίου.

Η δυνατότητα αυτή, δίνεται και σε αυτούς που είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους και από τον Μάρτιο, έως τον Νοέμβριο του 2020, λόγω αδυναμίας καταβολής των δόσεων και βγήκαν εκτός ρύθμιση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο