ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ COVID-19

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Συναγερμός τέθηκε, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθώς παρουσιάστηκε μετάλλαξη του ιού, στην Βρετανία.

Μετά την μετάλλαξη του νέου στελέχους του ιού, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σπεύδουν –η μία μετά την άλλη και κλείνουν τα σύνορα.

Ο Υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας, πως το στέλεχος βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια υπό εξέταση, ώστε –οι ερευνητές-να εντοπίσουν και να αναλύσουν το νέο στέλεχος, αλλά και να δουν τι μπορεί να προκαλέσει, στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το γεγονός ανησυχεί το κράτος, αφού παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς, υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα, που πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νέο στέλεχος του ιού, μεταδίδεται με ακόμη ταχύτερο ρυθμό, από άνθρωπο σε άνθρωπο-σε ποσοστό του 70%-,ωστόσο δεν παρουσιάζει μεγάλη θνησιμότητα.

Έτσι, ένας στους δύο, μπορεί -αν βρεθούν μαζί-, να κολλήσουν αμέσως.

Άλλες χώρες, οι οποίες έχουν δει την μετάλλαξη του ιού να συμβαίνει είναι η Ολλανδία και η Αυστραλία.

Οι χώρες οι οποίες κλείνουν τις αερομεταφορές τους, είναι οι: Ολλανδία, Βέλγιο, η Γερμανία, καθώς και το τρένο Eurostar, το οποίο κάνει το γύρω της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία αποφασίστηκε, πως αύριο από της 6 το πρωί, όσοι έρχονται στην Ελλάδα, από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα, αφότου προηγηθούν τα μοριακά test, αλλά και τα δειγματοληπτικά test, αφότου φτάσουν οι ταξιδιώτες.

έτσι, αύριο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, για τους ταξιδιώτες της που φτάνουν στην Ελλάδα, από συγκεκριμένες χώρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο