ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ-ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με τους υγειονομικούς και τους επισήμους άρχοντες του κράτους, ξεκινά από αύριο επίσημα, ο εμβολιασμός των Ελλήνων, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «ελευθερία» από την κυβέρνηση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι και το καλοκαίρι, να «θωρακιστεί» η χώρα μας, απέναντι στην covid-19.

Στην Αττική, 5 θα είναι τα νοσοκομείο αναφοράς, στα οποία θα διενεργηθεί-παράλληλα- και ο εμβολιασμός των πολιτών. Αυτά είναι: “Σωτηρία”, “Ευαγγελισμός”, “Αττικόν”, “Θριάσειο”, “Ασκληπειό” της Βούλας.

Πιο συγκεκριμένα: αύριο το μεσημέρι, επρόκειτο να εμβολιασθεί μία υγειονομικός (νοσηλεύτρια-εντατικής), στη 1 η ώρα στον Ευαγγελισμό, ταυτόχρονα με έναν φιλοξενούμενο, σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Επίσης, την ίδια ημέρα ξεκινούν επίσημα και οι συμβολικοί εμβολιασμοί, ξεκινώντας μάλιστα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στης 2 το μεσημέρι, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στην συνέχεια εμβολιάζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήριος Τσιόδρας, στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ακολουθεί στης 3, ο Πρόεδρος της Βουλής, κος Τασούλας, να εμβολιάζεται στον Ευαγγελισμό, ακολουθεί ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος εμβολιάζεται στον Ευαγγελισμό.

Στην συνέχεια εμβολιάζεται η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερώθεος, στον νοσοκομείο Ευγγελισμό.

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, εμβολιάζονται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλειος Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας-Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο