ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΠΡΑΧΘΟΥΝ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΜΕΤΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ,ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αποζημίωση επρόκειτο να πάρουν, σχεδόν 400.000 πολίτες-ιδιοκτήτες ακινήτων  της χώρας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εισπράξουν μειωμένα ενοίκια, τους μήνες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Το ύψος της αποζημίωσης, για το δίμηνο-της χρονιάς που φεύγει-έχει καθορισθεί στο 20%, του αρχικά συμφωνηθέντος ενοικίου.

Π.χ. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτων, ο οποίος εισέπραττε «κουρεμένα» ενοίκια, με μηνιαίο μίσθωμα 500ευρώ, θα πάρει επιστροφή από το κράτος, ως αποζημίωση τα 100ευρώ, για κάθε έναν, από τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Έτσι τα χρήματα που θα αποδώσει το κράτος στους ιδιοκτήτες-για τον «δύσκολο» Νοέμβριο-θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου 2021.

Η αποζημίωση-ωστόσο-για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2021.

Από την αρχή του νέου έτους, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς η αποζημίωση που λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα είναι μεγαλύτερη. Μάλιστα επρόκειτο να ανέβει στο 60% του ενοικίου, που αρχικά είχε συμφωνηθεί και αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Έτσι, π.χ. για ένα μηνιαίο ενοίκιο 500ευρώ, για κάθε ένα από τους δύο πρώτους μήνες, της νέας χρονιάς, ο ιδιοκτήτης ακινήτου, επρόκειτο να εισπράξει αποζημίωση, 300ευρώ. Η αυξημένη μάλιστα επιστροφή, αφορά μόνο εκείνους τους εκμισθωτές, όπου ο ενοικιαστής τους ήταν κλειστός με κρατική εντολή, μετά της 16 Δεκεμβρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο