ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ,ΛΟΓΩ COVID(ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΓΑΛΛΙΑ-ΡΩΜΗ-ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, τραγουδιών και κεφιού, απόλαυσαν οι πολίτες της χώρας από “μακριά”, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με όλα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, λόγω της πανδημίας.

Όλοι οι πολίτες παγκοσμίως-με την έλευση του νέου έτους-εξέφρασαν την αισιοδοξία τους και την γνώμη τους, πως  το νέο έτος, θα ξαναπάρουν τις ζωές τους πίσω και θα ξανακερδίσουν τα πολυτιμότερα αγαθά που είναι, ζωή, δουλειά και διασκέδαση.

Εντυπωσιακά ωστόσο πολύχρωμα πυροτεχνήματα-περισσότερα από κάθε άλλη φορά-φώτισαν τον ουρανό της Ελλάδας, χωρίς όμως την παρουσία κοινού από κοντά.

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΘΗΝΑ

Ο Λόφος του Λυκαβηττού φωτίστηκε, από ένα υπέρλαμπρο υπερθέαμα πυροτεχνημάτων. Εντυπωσιακό φωτιστικό show με λάμψη, πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα, μοναδικά τραγούδια, από την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του Δήμου Αθηναίων, έδωσαν την πολύτιμη νότα, στο γιορτινό τραπέζι των θεατών, που κατάφεραν να απολαύσουν, έστω και από μακριά, το μοναδικό αυτό υπερθέαμα.

«Η ευχή μου- σε όσους μας βλέπουν από τα σπίτια τους, αλλά κυρίως, σε όσους μας βλέπουνε από τα νοσοκομεία, πολλοί αυτή τη στιγμή που είναι ολομόναχοι- είναι να είμαστε καλά. Μια ευχή ουσιαστική», υπογράμμισε στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οικοδεσπότες της βραδιάς, οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου και Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο πύργος του Πειραιά, έδωσε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης, για την έλευση του 2021. Πολύχρωμα πυροτεχνήματα, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, γέμισαν τον ουρανό.

Το Blue Star Χίος, ήταν το πρώτο πλοίο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι. Τις ευχές του, για την έλευση της νέας χρονιάς, σε πλοιάρχους και πληρώματα, έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μέσω του κέντρου συντονισμού, έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος, ελληνικής ακτοφυλακής.

ΓΑΛΛΙΑ

Ένα υπερθέαμα, μουσικής, ήχων και πυροτεχνημάτων, φώτισε τους κήπους των ανακτόρων των Βερσαλλιών, το οποίο οι Γάλλοι απόλαυσαν, μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, για την έλευση του νέου έτους.

Ο καθεδρικός ναός της “Παναγίας των Παρισίων”, φωτίστηκε για να υποδεχτεί- με την μουσική του Zan Michel Zac-την νέα χρονιά.

Στους δρόμους του Παρισιού-που άλλοτε έσφυζαν από κόσμο-επικράτησε ερημιά. Η παρουσία μόνο των αστυνομικών φαινόταν εκεί, που πραγματοποιούσε τους καθιερωμένους ελέγχους της ημέρας, για την τήρηση των μέτρων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στην διάσημη πλατεία Times της Νέας Υόρκης, εκεί που κάθε χρονιά γινόταν ένα φαντασμαγορικό ρεβεγιόν, για την έλευση του νέου έτους, φέτος βρέθηκαν ελάχιστα άτομα.

Στην σκηνή η Τζένιφερ Λόπεζ, τραγούδησε για το καλωσόρισμα του νέου έτους.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Με μηνύματα ελπίδας και ευγνωμοσύνης, προς τους καθημερινούς ήρωες της χρονιάς που έφυγε, καλωσόρισαν οι Λονδρέζοι το 2021. Χωρίς τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, οι αρχές ζήτησαν από τον κόσμο, να παραμείνει στο σπίτι τους.

ΙΤΑΛΙΑ

Έτος ελπίδας, θεωρείται για πολλούς Ιταλούς το 2021, καθώς οι 75.000 νεκροί που άφησε πίσω του ο Κορονοϊός, στον παλιό χρόνο, θα μείνουν χαραγμένοι στις μνήμες των πολιτών της. Στην Ρώμη, ελάχιστα πυροτεχνήματα, φώτισαν τους ουρανούς της, με τους δρόμους της πόλης να είναι άδειοι.

Μοναδικά πυροτεχνήματα, φώτισαν το κάστρο της Φεράρας, μεταδίδοντας όλο αυτό το υπερθέαμα, διαδικτυακά.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Ενός λεπτού σιγή, τήρησαν  γιατροί και νοσοκόμοι, στην μνήμη των 175.000.000 Βραζιλιάνων, που έχασαν την ζωή τους, από την Covid.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο