ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανοιχτές θα παραμείνουν -σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων-οι εκκλησίες για τους πολίτες της χώρας, μέσα στα πλαίσια των τήρησης, των αυστηρών μέτρων προστασίας.

Παρόλο την διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας, η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει να ανοίξει τις εκκλησίες. Έκκληση ωστόσο, προς τον Αρχιεπίσκοπο της χώρας Ιερώνυμο, έκανε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να περιοριστούν τα θέματα, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η πανδημία, αλλά και παράλληλα να είναι –η εκκλησία-σε ετοιμότητα, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει και τις ευθύνες της.

«Οι ναοί θα ανοίξουν, για περιορισμένο αριθμό πιστών», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος της χώρας.

Απ’ την πλευρά της κυβέρνησης, διαβεβαιώνουν πως οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, δεν σκοπεύουν να παρευρεθούν, έξω από τις εκκλησίες, ωστόσο διαμηνύουν, πως οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, για τις μη προβλεπόμενες μετακινήσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος απ’ την άλλη δηλώνει, πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καλώντας ταυτόχρονα και τους άλλους ιερείς της χώρας, να πράξουν το ίδιο.

Παράλληλα στις Μητροπόλεις της χώρας, θα καταφθάσει το γραπτό μήνυμα του Ιερώνυμου, για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: μάσκες, αποστάσεις και συγκεκριμένος αριθμός πιστών.

Έτσι, στους απλούς ιερείς ναούς, θα επιτρέπονται έως 25 άτομα, ενώ στις μητροπόλεις, έως και 50.

Η Θεία Λειτουργία, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως και ο καθαγιασμός των υδάτων, με την κολυμπήθρα εντός των ναών.

Ο αγιασμός επρόκειτο να «μοιραστεί» στους πιστούς-κατά την έξοδό τους- μέσα σε ειδικά μπουκαλάκια, λόγω τήρησης των μέτρων, κατά του covid.

Παράλληλα-σε ορισμένες εκκλησίες- θα πραγματοποιηθούν μέχρι και δύο λειτουργίες, τμηματικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο