“ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ-ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ

Τέσσερις νεκρούς, μετρά ο απολογισμός της τρομοκρατικής εισβολής, που σημειώθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στη 1 μ.μ., στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πηγές του επικεφαλής των αρχών, οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και ο τέταρτος(γυναίκα -βαθιά υποστηρίκτρια του Τραμπ) υπέκυψε, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα, την ώρα της εισβολής.

Ακόμη 52 άτομα, συνελήφθησαν ως ύποπτοι, στο πλαίσιο των ερευνών, από τις αμερικανικές αρχές.

‘Oλα έδειξαν πως ο Τραμπ, μέσα από τις συνεχείς του αντιδράσεις, να δεχτεί την ήττα του, “υποκίνησε: τους ψηφοφόρους του, για την εισβολή,στο Αμερικανικό κογκρέσο.

Η εισβολή συνέβη, την ώρα που συνεδρίαζε η επιτροπή του Κογκρέσου, ώστε να επικυρώσει την νίκη του Τζο Μπάϊντεν.

“Η αμερικανική Δημοκρατία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση”, τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για τις σκηνές βίας, που εκτιλύχθηκαν στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν ωστόσο, κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει ζωντανά στην τηλεόραση και να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου.

«Αυτή την ώρα η Δημοκρατία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επίθεση χωρίς προηγούμενο, επίθεση στους εκπροσώπους του έθνους, στους αστυνομικούς στους ανθρώπους και τους υπαλλήλους που υπηρετούν το Καπιτώλιο”, συνέχισε χαρακτηριστικά.

Ύστερα από τα βίαια επεισόδια, το κράτος παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για 15 επιπλέον ημέρες, μέχρι και την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάϊντεν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο