ΑΜΕΡΙΚΗ:ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τους πέντε τελικά έφτασαν οι νεκροί, από την «τρομοκρατική» εισβολή,  στο Καπιτώλιο της Αμερικής, ύστερα από την ανελέητη παρακίνηση του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, για την πραγματοποίηση των γεγονότων αυτών.

Ανάμεσά τους βρέθηκε νεκρός και ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει ομάδα διαδηλωτών και με την επιστροφή του στο τμήμα του, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επίσης άλλοι 14ρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν. Μέχρι τώρα, συνελήφθησαν τουλάχιστον 68 άτομα και ο ένας εξ αυτών, έφερε στρατιωτικό αυτόματο όπλο και 11 βόμβες μολότοφ.

Ο Ντόναλντ Τράμπ-με διπλωματικό ύφος- έκανε λόγω για ομαλή μετάβαση της εξουσίας, στις 20 Ιανουαρίου. Εξέφρασε παράλληλα την αγανάκτησή του, για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Καπιτώλιο, αλλά παράλληλα διευκρίνισε, πως δεν πρόκειται να αποχώρησει -ποτέ του- από την πολιτική.

Το μήνυμα του απερχόμενου Προέδρου, ήταν μαγνητοσκοπημένο και μεταδόθηκε στο Twitter, ύστερα από την λήξη της 12ωρης απαγόρευσης, που είχε επιβληθείκε στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Απ’ την άλλη ο νυν Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, μίλησε με  σκληρή γλώσσα, εναντίων του Τραμπ, λέγοντας πως με την στάση του ο Τράμπ, δημιούργησε απαράδεκτες καταστάσεις, καταλογίζοντας την απόλυτη ευθύνη στον ίδιο. Με την ρητορική του-όπως είπε χαρακτηριστικά-, κατήφθηνε τον όχλο των εσωτερικών τρομοκρατών, με στόχο την ανατροπή του αποτελέσματος, των Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Τα μακροχρόνια μέλη, του Υπουργικού Συμβουλίου του Τραμπ, καθώς και οι Υπουργός Μεταφορών και Παιδείας, υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Βίντεο ντοκουμέντο, παράλληλα δείχνει τον Τραμπ, να πανηγυρίζει-αυτός και η οικογένειά του-την ώρα της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο