ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανοίγει από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, για τους άνω των 85 ετών, πολιτών της χώρας, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν και ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, τότε θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους, στην ειδική πλατφόρμα διαδικτυακά, προκειμένου να μπορέσουν να κλείσουν το ραντεβού του εμβολιασμού τους. Αυτοί θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και σε ένα φαρμακείο, ώστε να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός τους.

Όσοι, πάλι είναι εγγεγραμμένοι στην “ΑΥΛΗ Συνταγογράφιση”, τότε θα τους αποσταλεί-από εβδομάδα-ένα μήνυμα, μέσω sms, με το σημείο(κέντρο) εμβολιασμού τους και την ώρα-ημέρα που θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένονται να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, πάνω από 8.000 εμβολιασμοί, ανά ημέρα, από τις 5.000 που γίνονται μέχρι τώρα.

Έτσι, ο πρωθυπουργός, διατύπωσε και τους τρεις άξονες, του κυβερνητικού σχεδιασμού, που είναι οι εξής:

  1. Η ασφάλεια στην ανάπτυξη, των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών
  2. Η πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία, ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας
  3. Η ταχύτητα

Η κομισιόν απ’ την άλλη, εξασφάλισε, άλλα 300 εκατ. δόσεις εμβολίων, της Pfizer.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, εντοπίστηκαν 4 μεταλλαγμένα κρούσματα Κορονοϊού, τόσο από το Λονδίνο, όσο και από το Ντουμπάϊ.

Οι ταξιδιώτες ωστόσο, που έρχονται από το εξωτερικό, θα μπαίνουν αυτομάτως σε 7ήμερη καραντίνα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, που ισχύουν στην χώρα μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο