ΆΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 85ΕΤΩΝ(ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα, της ά φάσης εμβολιασμού, των άνω 85ετών, στην οποία θα έχουν την δυνατότητα-οι πολίτες- να κλείσουν το ραντεβού τους διαδικτυακά και να κάνουν το εμβόλιό τους στην καθορισμένη ημερομηνία, που θα τους δοθεί.

Η πλατφόρμα, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες, λύνοντας τις απορίες τους, αλλά και κάνοντας-παράλληλα- την αίτησή τους, είναι: https://emvolio.gov.gr/

Πολλοί ηλικιωμένοι, μη γνωρίζοντας τον ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεων, απευθύνθηκαν στα φαρμακεία της περιοχής τους, προκειμένου εκείνοι να τους βοηθήσουν και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Από της 20 Ιανουαρίου, ξεκινά η β΄ φάση του εμβολιασμού, στην οποία οι ηλικιωμένοι θα πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Ενώ, εάν είναι κάποιος εγγεγραμμένος στην ΑΥΛΗ  Συνταγογράφηση, τότε θα λάβει αυτόματο μήνυμα, για τον τόπο και την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Μέχρι τέλος Μαρτίου, αναμένεται -στην χώρα μας-να φτάσουν 2.088.425.000 δόσεις, από τις τρεις εταιρείες, της Pfizer, της Moderna και της Οξφόρδης, εφόσον έγκρισή τους γίνει έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Από αύριο μεταφέρονται εμβόλια, σε 18 νησιά της χώρας μας, προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στη νησιωτική χώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο