ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ,ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αυξάνονται οι καταγγελίες, σε βάρος καθηγητή, για σεξουαλική παρενόχληση, των φοιτητριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πράξη που επιβεβαιώνει και η Πρόεδρος του συνδέσμου Επιχειρηματιών-γυναικών Ελλάδας, καθώς και η ίδια υπήρξε απόφοιτη του ίδιου τμήματος.

Η σημερινή Πρόεδρος, υπήρξε φοιτήτρια της Γεωλογικής Σχολής του ΑΠΘ. «Είναι πραγματικότητα. Έχω ιδίαν γνώση, θα την καταθέσω, όταν με καλέσει ο εισαγγελέας», υποστήριξε χαρακτηριστικά η νυν Πρόεδρος.

Συγκεκριμένα έκανε λόγω για 100 φοιτήτριες, που επί 30 συναπτά έτη, δεχόντουσαν σεξουαλική παρενόχληση, από τον καθηγητή τους, με αντάλλαγμα, μια πιο ευνοϊκότερη βαθμολογία στις εξετάσεις.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής της Γεωλογίας-ο οποίος έχει σήμερα συνταξιοδοτηθεί- φαίνεται να αρνείται τις κατηγορίες, που του προσάπτουν οι φοιτήτριες. Συγκεκριμένα κάνει λόγο, για «αδύναμες φοιτήτριες, που τις καλούσε στο γραφείο του, για να τις πει, τι να διαβάσουν».

Στον εισαγγελέα ωστόσο, καταθέτει αύριο, η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου, καθώς αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες τις σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από τους προπονητές της. Αναστάλθηκε παράλληλα η χρηματοδότηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο