ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΤΑ 3 ΜΗΝΕΣ,ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες, στο στρατό ξηράς, αποφάσισε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ύστερα από σχετική εισήγηση του Γενικού Επιτελείου.

Κατά τα δεδομένα:

  • Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Έτσι θα ισχύσει: 12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα. Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.
  • Όσον αφορά την θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).
  • Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.
  • Όσον αφορά τους στρατιώτες, που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας, για λόγους (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών, κλπ), καθορίζεται πλέον στους 8 μήνες, από τους 9 που ισχύει έως και σήμερα.

Οι επερχόμενες αλλαγές, υπολογίζεται να ξεκινήσουν από το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς.

Πρόταση για αύξηση εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζεται η πρόταση για αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, πιθανότατα από το νέο ακαδημαϊκό έτος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αποφοίτων Ικάρων, Ευέλπιδων και Ναυτικών Δοκίμων σε νέα οπλικά συστήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο