ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ξεκινά η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Συνολικά θα διατεθούν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα, σύμφωνα με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, Απόστολου Βεσυρόπουλου και Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Το ποσό του επιδόματος, ορίζεται στα 220 ευρώ και προορίζεται-αποκλειστικά- για τις αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης. Επίσης το συγκεκριμένο ποσό θα πολλαπλασιαστεί, σύμφωνα-πάντοτε-με τον συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα, που ισχύει ανά οικισμό, όπου εντάσσεται η κύρια κατοικία και προσαυξάνεται κατά 10%, για κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Το επίδομα δεν θα είναι μικρότερο των 80ευρώ, αλλά και ούτε θα είναι πάνω από 650.

Το ελάχιστο επίδομα θα λάβουν οι πολίτες που διαμένουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Για το ανώτερο ποσό ωστόσο των 650 ευρώ, ο πολίτης θα το δικαιούται, εφόσον διαμένει π.χ. στο Βελούχι και έχει πάνω από 6 παιδιά.

Η χορήγηση του επιδόματος, δίνεται υπό τον όρο ο εν λόγω πολίτης να πραγματοποιήσει αγορές καυσίμων αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος. Αυτό ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2020, έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ισχύουν από την 15η Οκτωβρίου 2020, ενώ για τα καυσόξυλα ισχύουν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιουνίου 2020 και έπειτα.

Τέλος όσοι είχαν τιμολόγια διπλάσια αξίας του επιδόματος και πραγματοποιήθηκαν μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2020, θα πληρωθούν πρώτοι την Παρασκευή.

Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μέχρι και της 31η Μαρτίου 2021 και ισχύει για τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο