48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα απεργία, 48ωρης διάρκειας από την Τετάρτη 27 του μηνός στις 20:00μ.μ. έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 20:00μ.μ., κήρυξαν τα μέλη  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι συνδικαλιστές, κινητοποιήθηκαν σε αυτή την διαδικασία, ύστερα από την απόφαση του Πρωτοδικείου του Πειραιά, να κηρύξει παράνομη των εν λόγω απεργία τους.

Δικαστικά ωστόσο είχε προσφύγει η διοίκηση του Οργανισμού λιμένος Πειραιώς, αλλά και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, με στόχο η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, για την μη τήρηση των σχετικών διαδικασιών και των προβλεπόμενων από τον νόμο.

Βασική θέση τους, η απόσυρση του άρθρου 22 από το νομοσχέδιο του Υπουργείο ναυτιλίας και αφορά την “Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο”, για την οποία θα υπάρξει ανάλογη ψήφιση στην Βουλή.

Η εν λόγω απεργία δημιούργησε πρόβλημα στις εμπορευματικές μεταφορές των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αφού τα εμπορικά πλοία εξακολουθούν να παραμένουν έξω από τα λιμάνια και σήμερα δεν αποκλείεται, να υπάρξει και νέα δικαστική προσφυγή, από την διοίκηση του ΟΛΠ και του ΣΕΠ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο